x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Maramureş, deschis pentru schi

Maramureş, deschis pentru schi

de Sorin Anghel    |    26 Ian 2012   •   21:00
Maramureş, deschis pentru schi

Dupa accidentul de saptamana trecuta, atunci cand telescaunul de la Suior s-a defectat si a inceput sa mearga cu spatele avand o viteza foarte mare, turistii din Baia Mare evita sa mai schieze in sta­tiunea de langa Baia Sprie. O solutie pentru re­castigarea publicului o poate reprezentat redu­ce­rea tarifelor la transportul pe cablu in acest sezon.

La Izvoarele, se poate schia pe par­tiile Cora si Poiana Soarelui, acolo un­de stratul de zapada masoara 60 de cen­timetri. Partia Brazi ramane in­chisa din cauza faptului ca drumul de acces este inzapezit. Cele mai bune con­ditii de schi le ga­siti insa la Borsa, a­colo unde turistii se inghesuie sa urce cu telescaunul pe munte. Partia are o lungime de 3.000 de metri si are un grad mediu de di­ficultate. Pe langa co­borarile pe sub li­nia instalatiei de trans­port pe cablu, pu­­teti schia si prin pa­durea ce in­con­joa­ra pista.

De ase­menea, este des­chisa si partia Vf. Stiol, de­servita de un teleschi. Acolo, stra­tul de za­pa­da trece de un metru. Drumurile de acces in sta­tiune, atat cel care trece prin Moisei, cat si cel ce vine din Pasul Prislop, sun curatate. Preturile la cazare nu sunt deloc piperate, iar conditiile de­pasesc intotdeauna asteptarile. T­e­le­gondola Primariei inca nu a fost finali­za­ta desi toate componentele ins­ta­latiei de transport pe cablu se afla la Borsa.

×
Subiecte în articol: observator schi