x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Marian Oprea, locul 5

Marian Oprea, locul 5

de Vlad Ionescu    |    22 Aug 2008   •   00:00
Marian Oprea, locul 5

Mai mult accidentat decît în pleni­tudinea forţelor în ultimii doi ani, Marian Oprea, vicecampion olimpic la Atena, a mizat totul pe primele două sărituri, de teamă că genun­chiul nu-i va rezista.

Mai mult accidentat decît în pleni­tudinea forţelor în ultimii doi ani, Marian Oprea, vicecampion olimpic la Atena, a mizat totul pe primele două sărituri, de teamă că genun­chiul nu-i va rezista. De altfel, el a purtat în permanenţă un bandaj elastic sub genunchiul stîng, iar înainte de concurs a făcut o injecţie cu aneste­zic la tendonul patelar. Prima sa încercare a fost şi cea mai bună, aceasta măsurînd 17,22 m. Urmă­toa­rele patru sărituri au fost depăşite, iar la ultima a aterizat doar la 16,69 m şi a încheiat concursul pe locul 5. Titlul olimpic i-a revenit lui Nelson Evora (Portugalia) cu 17,67 m, urmat de Phillips Idowu (Marea Britanie) cu 17,62 m şi de Lee­van Sands (Bahamas) cu 17,59 m. "Genunchiul mă supără de multă vreme, dar e un lucru pe care l-am luat în calcul. Nu a ieşit chiar cum mă aşteptam din cauza depă­şi­rilor. Am fost prea concentrat pe prag în loc să fiu pe săritură şi de aceea am depăşit atît de mult", a spus Marian. La întoarcerea în ţară, el va face un control medical amă­nunţit şi va decide dacă se va opera.

La aruncarea suliţei, Felicia Moldovan, 41 de ani, a ocupat locul 12 în finală, cu performanţa de 54,03 m, realizată din prima încercare. Ieri dimineaţă, pe o ploaie sîcîitoare, s-a desfăşurat proba femi­nină de 20 km marş. Printre cele 48 de concurente s-a aflat şi reprezentanta noastră, Ana Maria Groza, care a ocupat locul 24, la 5 minute şi 45 de secunde de învingătoare.

×
Subiecte în articol: jo 2008