x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mateo Trentin aduce a treia victorie pentru echipa lui Cavendish

Mateo Trentin aduce a treia victorie pentru echipa lui Cavendish

de Sorin Anghel    |    13 Iul 2013   •   19:56
Mateo Trentin aduce a treia victorie pentru echipa lui Cavendish

Sărbătoarea Turului Franţei nu bucură pe toată lumea. Lyon, oraş ce contează în sport, în primul rând, prin echipa de fotbal care a dominat prima ligă din Hexagon o lungă perioadă de timp, nu s-a arătat încântat de sosirea Marii Bucle. Metropola a fost prinsă nepregătită. Multe drumuri în construcţie, circulaţie deviată şI localnici speriaţi de prezenţa unor oameni preocupaţi până peste cap de ciclism, cam aşa s-ar compune peisajul. Ziariştii, oficialii echipelor, precum şi alte persoane angrenate în Turul Franţei s-au rătăcit prin oraş şi riscau să nu ajungă lângă Stadionul Gerland, acolo unde a fost linia de sosire. Problema a fost rezolvată de către suporterii echipei de fotbal, care i-au aşteptat pe musafiri în zonele “vulnerabile” ale traseului. Trecând pe roşu, depăşind pe linia continuă sau mergând pe contrasens, toţi au ajuns la locul faptei conducând româneşte.

Rutierii au ajuns în Lyon “sparţi” în mai multe grupuri, cel al favoriţilor, care s-au menajat, fiind ultimul. Ceea ce este absolut firesc, dacă ne gândim că mâine se urcă pe Mont Ventoux, acolo unde va avea loc o căţărare cu grad maxim de dificultate. Cadel Evans, Andy Schleck, Alberto Contador şi toţi ceilalţi oameni care au venit în Hexagon pentru a se lupta pentru şefia clasamentului general au promis că vor ataca. Ziua Naţională a Franţei se anunţă deosebit de dificilă pentru Christopher Froome, purtătorul tricoului galben. Dar şi locuitorii din Hexagon visează frumos. Se gândesc la o victorie a lui Pierre Roland sau Thomas Voeckler.

Orgoliul “cocoşilor” este rănit acum, după ce Julian Simon a stat în fruntea etapei de astăzi până cu un kilometru înaintea liniei de sosire. |n cele din urmă, omul care s-a impus a fost Mateo Trentin, italianul aducând a treia victorie de etapă pentru Omega Pharma – Quick Step la ediţia cu numărul 100 a Marii Bucle. Traseul de la Saint-Porucain-sur-Sioule până la Lyon a fost rapid şi complicat, astfel că nu e de mirare că primul a trecut linia de sosire un om care până acum era obişnuit doar să joace rolul de lansator al lui Mark Cavendish. |n primul pluton care a ajuns la finish au fost doar oameni de echipă, obişnuiţi să muncească pentru gloria altora. La Lyon au avut ocazia să iasă la rampă, spectacolul de pe ultimii 15 kilometri ai traseului ridicându-se peste aşteptări. “Noi ne dorim să câştigăm cât mai multe etape în Turul Franţei. Nu contează cine trece primul, important este să fie din echipa noastră”, a declarat Mateo Trentin la finalul zilei.

Favoriţii au trecut linia de sosire în ultimul pluton, cu o întârziere de peste şapte minute faţă de câştigătorul zilei, astfel că în clasamentul general nu au intervenit modificări în partea superioară. Tricoul galben va fi purtat şi mâine de către Froome, în vreme ce polonezul Michal Kwiatkowski a rămas cu tricoul alb. Peter Sagan, pe care francezii îl consideră needucat, este liderul clasamentului destinat sprinterilor, în vreme ce Pierre Roland este singurul francez care îi mai face pe locuitorii Hexagonului să zâmbească datorită tricoului alb cu buline roşii pe care îl poartă.   

×
Subiecte în articol: turul frantei 2013