x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Trei medalii de aur la Doha: Larisa Iordache, bârnă, Diana Bulimar, sol, Muntean, la paralele

Trei medalii de aur la Doha: Larisa Iordache, bârnă, Diana Bulimar, sol, Muntean, la paralele

29 Mar 2013   •   19:09
Trei medalii de aur la Doha: Larisa Iordache, bârnă, Diana Bulimar, sol, Muntean, la paralele
Sursa foto: gsp.ro

Gimnaştii români au dominat clasamentele FIG World Challenge Cup de la Doha, obţinând vineri, în ultima zi de concurs, alte medalii 3 medalii de aur, prin Larisa Iordache la bârnă, Diana Bulimar la sol şi Andrei Muntean, la paralele, în timp ce Larisa Iordache a mai obţinut şi o medalie de argint la sol, după ce în prima zi a finalelor Flavius Koczi obţinuse aurul la sol, iar Larisa Iordache - argint la sărituri, informează agerpres.ro.

Astfel, sportivii români au cucerit, la Doha, o treime din trofeele puse în joc - 4 locuri 1 şi 2 locuri secunde, într-o competiţie dotată cu 50.000 de dolari, la care au participat 150 de sportivi din 36 de ţări.

Primul succes al zilei în concursul feminin a revenit româncei Larisa Iordache, învingătoare detaşată la bârnă cu o notă excelentă - 15,500, din dificultate 6,7, cea mai mare din întreaga competiţie feminină. Cealaltă finalistă din ţara noastră, Diana Bulimar, s-a situat pe 4, cu 14,350.

Disputat în premieră pe noul podium, model care va fi prezent la marile competiţii de acum, Antwerp Apollo, concursul la sol feminin a prilejuit o dublă pentru reprezentantele României, Diana Bulimar câştigând aurul, cu 14,675, iar Larisa Iordache - argintul, cu 14,425. Finala a fost deschisă de Iordache, care a pus bara punctajului foarte sus, cu o dificultate maximă pentru această competiţie, 6,1. Ea a ieşit din covor, din cauza amintitei premiere, fiind penalizată cu 0,1. Avertizată de colega ei, Diana Bulimar a dimensionat cu grijă diagonalele acrobatice şi, deşi a avut un grad de dificultate mai mic, 5,9, a executat mai bine, fără mari probleme de ţinută şi, mai ales, fără părăsirea aparatului. Medalia de bronz în această finală a fost obţinută de Siqi Zeng (China) - 14,050.

Surpriza delegaţiei române, aşteptată totuşi, după ce la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Singapore a câştigat titlul la inele, Andrei Muntean s-a autodepăşit, de data aceasta la paralele, cu o notă, 15,225, mai bună cu mai mult de un punct faţă de calificări (14,200), ocupând primul loc în finală. De altfel, el a ilustrat cel mai bine, alături de Bulimar şi Iordache, schimbul de generaţii pentru noul ciclu olimpic. Pe locul 2 s-a situat nord-coreeanul Kim Hyok Jin, cu aceeaşi notă, 15,225, iar pe 3 - chinezul Qinhua Liao - 15,000. Deşi în calificări a obţinut cea mai bună notă, 15,250, Marius Berbecar a fost departe de podium în finală, reuşind doar un total de 14,225.

La sărituri Flavius Koczi s-a clasat al 5-lea, cu 14,837, aparatul fiind câştigat de nord-coreeanul Ri Se Gwang - 15,137. Concursul de la bară a revenit croatului Mario Moznik - 14,925.

Practic, acest concurs de Cupă Mondială, desfăşurat într-o sală impresionantă, de 15.000 de locuri, care poate deveni teren de fotbal, piscină olimpică şi multe altele, a constituit una dintre ultimele verificări înaintea Campionatelor europene de la Moscova, din luna aprilie, începutul unui nou ciclu olimpic.  

×