x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mihaela Buzărnescu, în semifinalele turneului WTA de la Praga

Mihaela Buzărnescu, în semifinalele turneului WTA de la Praga

03 Mai 2018   •   16:57
Mihaela Buzărnescu, în semifinalele turneului WTA de la Praga

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, joi, în semifinalele turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o pe Kristyna Pliskova (Cehia), cu 6-2, 6-3.

Buzărnescu (29 ani, 37 WTA), cap de serie numărul şapte, a dominat partida şi s-a impus după o oră şi 22 de minute în faţa unei reprezentante a gazdelor (26 ani, 74 WTA).


Mihaela a reuşit 4 aşi, a comis 3 duble greşeli, a adunat 30 de winners şi a comis 16 erori neforţate, în timp ce Pliskova a avut 3 aşi, a reuşit 18 lovituri direct câştigătoare şi a făcut 21 de erori neprovocate.


Buzărnescu nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele patru mingi de break pe care le-a avut Pliskova.


Românca şi-a asigurat un cec de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu învingătoarea dintre australianca Samantha Stosur (34 ani, 57 WTA) şi Camila Giorgi (Italia), o jucătoare de 26 de ani care ocupă locul 58 în ierarhia mondială.


Buzărnescu s-a calificat şi în finala de dublu, alături de belarusa Lidia Morozova, fără joc, după retragerea cehoaicelor Barbora Stefkova/Barbora Strycova (Strycova accidentată la tendonul lui Ahile). Buzărnescu şi Morozova şi-au asigurat un cec de 6.400 dolari şi 180 de puncte WTA la dublu. În finală, cele două le vor înfrunta pe Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia/N. 3), victorioase cu 6-4, 6-0 în faţa cuplului Andrea Sestini-Hlavackova/Renata Voracova (Cehia/N. 1).

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzărnescu