x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open

17 Iul 2018   •   15:45
Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (25 WTA), cap de serie 2, s-a calificat marţi în optimile turneului BRD Bucharest Open 2018, la Arenele BNR din Capitală, după ce a învins-o pe muntenegreanca Danka Kovinic (134 WTA) cu 6-2, 6-4.

Mihaela Buzărnescu, 30 ani, a pus presiune pe adversară încă de la primul ghem în care era la primire şi a reuşit un prim break. Mihaela s-a distanţat la 3-0, după ce a câştigat din nou pe serviciul adversarei, deşi aceasta a avut la un moment dat 40-15. Ambele jucătoare şi-au fructificat apoi serviciul şi scorul a devenit 5-2, cu Mihaela la serviciu pentru câştigarea setului. Românca nu i-a lăsat nicio şansă adversarei şi a câştigat ghemul la zero şi primul set cu 6-2, după 35 minute de joc. Primul set a confirmat şi pe teren diferenţa din clasamentul WTA între cele două jucătoare.

Kovinic a câştigat ghemul de debut, dar la 1-1, în ghemul trei, Mihaela a făcut din nou break şi a luat conducerea cu 2-1. La 4-2, Mihaela a reuşit din nou să rupă serviciul adversarei şi s-a distanţat la 5-2, urmând la serviciu. Kovinic nu a renunţat la luptă, a jucat mai agresiv, şi-a procurat o minge de break şi a amânat deznodământul final, reducând diferenţa la 3-5 şi apoi la 4-5 după ce şi-a câştigat serviciul. Buzărnescu a servit din nou pentru set şi meci, a fost mai atentă şi a câştigat cu 6-2, 6-4 după o oră şi 19 minute de joc.

În turul 2, Mihaela va juca împotriva slovenei Tamara Zidansek (93 WTA), pe care o conduce cu 2-0 la meciurile directe. Favorita doi şi-a asigurat un cec de 3.310 dolari şi 30 puncte WTA

La dublu, în turul I, perechea Lidia Morozova (Belarus)/Arantxa Rus (Olanda), cap se serie 4, a învins cuplul Alexandra Cadanţu (România)/Maria Irigoyen (Argentina) cu 6-3, 6-3.

Într-o partidă din turul I la simplu, rusoaica Vera Zvonareva a învins-o pe conaţionala ei Ekaterina Alexandrova cu 6-1, 6-2.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzărnescu brd bucharest open