x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mihai Mihuţ a cucerit aurul la Europenele de lupte din Rusia; Alin Alexuc, medaliat cu bronz

Mihai Mihuţ a cucerit aurul la Europenele de lupte din Rusia; Alin Alexuc, medaliat cu bronz

01 Mai 2018   •   21:41
Mihai Mihuţ a cucerit aurul la Europenele de lupte din Rusia; Alin Alexuc, medaliat cu bronz
Sursa foto: Facebook FRL

Sportivul român Mihai Mihuţ a cucerit medalia de aur la cat. 63 kg, iar Alin Alexuc-Ciurariu a luat bronzul la cat. 130 kg, ambii la greco-romane, marţi, la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk (Rusia).

Mihuţ, care l-a învins în finală pe norvegianul Stig-Andre Berge, a adus prima medalie de aur României la un Campionat European după o pauză de 11 ani, potrivit Federaţiei Române de Lupte. Luni, Mihuţ l-a învins în optimi pe francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca, în sferturi a trecut de bulgarul Nikolai Ivanov Vichev, iar în semifinale a câştigat în faţa rusului Zaur Kabaloev.

A doua medalie a sportivilor antrenaţi de Anton Arghira şi Petrică Cărare a fost obţinută de Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg), după ce l-a învins în meciul pentru bronz pe ungurul Balint Lam, vicecampion european. Şuni, în calificări, Alexuc s-a impus în faţa cehului Stepan David, în sferturi l-a învins pe lituanianul Mantas Knystautas, fiind învins în semifinale de turcul Riza Kayaalp, triplu campion mondial şi sextuplu campion european.

La cat. 72 kg, Ilie Cojocari a fost întrecut în calificări de georgianul Iuri Lomadze.

România participă cu un lot de 14 sportivi la Europenele de lupte de la Kaspiisk.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mihai Mihuţ