x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Opt handbaliști de la Montpellier, anchetați că au ”trântit” un meci pentru ca rudele lor să câștige la pariuri

Opt handbaliști de la Montpellier, anchetați că au ”trântit” un meci pentru ca rudele lor să câștige la pariuri

02 Oct 2012   •   15:17
Opt handbaliști de la Montpellier, anchetați că au ”trântit” un meci pentru ca rudele lor să câștige la pariuri

Poliția franceză anchetează opt handbaliști ai echipei Montpellier, aceștia fiind suspectați că ar fi pierdut intenționat un meci pentru ca rudele sau prietenii lor să câștige la pariuri.

Printre suspecți se numără și Nikola Karabatic, dublu campion olimpic cu echipa națională a Franței și fratele acestuia Luka Karabatic.

Zece persoane au fost reținute în total, au declarat surse din cadrul poliției. Handbaliștii francezi au fost ridicați imediat după meciul cu PSG. Deja, de săptămâna trecută, mass-media fracenze scriseseră că handbaliștii de la Montpellier ar fi pierdut intenționat meciul cu Cesson-Rennes pentru a favoriza anumiți pariori, printre care rudele sau prietenii handbaliștilor.

Câștigurile incriminate se ridică la 200.000 de euro.

Președintele clubului Montpellier, Remy Levy s-a distanțat de scandal, afirmând că nici el, nici clubul nu sunt implicați în aranjarea meciurilor.

Joel Delplanque, președintele Federației Franceze de Handbal a declarat că speră ca ancheta să fie făcută: ”în cea mai serioasă și rapidă manieră, în așa fel încât toate anomaliile să fie scoase la iveală”. 

×