x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Montreal 2016. Simona Halep: "Am făcut cel mai bun joc al meu din acest an, la acest turneu"

Montreal 2016. Simona Halep: "Am făcut cel mai bun joc al meu din acest an, la acest turneu"

02 Aug 2016   •   14:21
Montreal 2016. Simona Halep: "Am făcut cel mai bun joc al meu din acest an, la acest turneu"
Sursa foto: Facebook.com

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a apreciat că la turneul de la Montreal, pe care l-a câştigat duminică, a jucat cel mai bun tenis al său din acest an.


''Da, am făcut cel mai bun joc al meu din acest an, deoarece m-am simţit foarte bine. Am fost tare pe picioare şi nu am obosit în timpul meciurilor, şi asta e un mare plus. Cred că totul a mers foarte bine săptămâna aceasta şi mi-am îmbunătăţit toate capitolele jocului meu'', a declarat Halep pe site-ul WTA.

Numărul trei mondial s-a arătat mulţumită mai ales de serviciul pe care l-a avut săptămâna trecută. ''Am lovit destul de puternic mingea şi destul de precis. Am avut unghiuri bune şi m-am mişcat foarte bine. Am alergat ca la un maraton'', a mai spus Halep.

Simona a precizat că meciul cel mai dificil a fost cel din finală, cu americanca Madison Keys, pentru că nu a putut avea un ritm de joc: ''A fost un meci imprevizibil, în care nu ştiam la ce să mă aştept de la un punct la altul. Mă stresează mult să nu ştiu ce am de făcut la următorul punct. Sunt o persoană căreia îi place să ştie ce are de făcut. Şi meciul cu Kerber (din semifinale) a fost dificil, deoarece a trecut să alerg, dar fiecare meci a fost greu într-un fel sau altul. Însă am reuşit să câştig în faţa unor adversare puternice, iar asta facă să fie cu atât mai special''.

Simona a subliniat că îşi doreşte mereu să joace perfect şi a oferit un exemplu, când avea 6-0, 5-0 în finala cu Sevastova de la Bucureşti, dar s-a enervat pentru o greşeală: ''Acest lucru vine din interior, deoarece sunt frustrată că am greşit o minge. Întotdeauna îmi doresc perfecţiunea. Ştiu că aşa ceva nu există, dar o caut indiferent de asta. Nu ştiu dacă voi afla vreodată de ce fac asta, dar dacă voi schimba acest lucru o voi face şi voi fi mai răbdătoare şi mai pozitivă''.

Halep se bucură că va avea o săptămână în plus de relaş, până la turneul de la Cincinnati (15 august), având în vedere că nu va participa la Jocurile Olimpice. Românca a precizat că nu va reveni în ţară, deoarece e prea departe.

Simona Halep a mărturisit că are în fiecare an ca obiectiv calificarea la Turneul Campioanelor, ajungând acum pe locul al treilea în clasamentul Road to Singapore.

''E un obiectiv în fiecare an să merg la Singapore. Ştiam la începutul anului şi chiar în prima jumătate a anului că va fi dificil să mă calific din nou. Acum cred că sunt aproape. Va fi o experienţă nouă acolo. Sper să fie mai bine ca anul trecut. Am amintiri frumoase din 2014. Îmi place terenul de acolo, atmosfera. Trebuie să îmi fac treaba până la Singapore şi să merg acolo, pentru că e unul dintre obiectivele oricărei jucătoare'', a afirmat Halep.

Simona a dezvăluit şi meniul pe care l-a avut la Montreal: ''Am avut acelaşi mic dejun în fiecare dimineaţă timp de zece zile la hotel. Omletă şi un croasant cu ciocolată. La prânz, paste cu pui - foarte plictisitor. Seara am avut peşte, un peşte pe care în mod normal nu îl mănânc, dar am avut în fiecare zi. Iar la desert în fiecare seara prăjitură cu brânză''.

Halep se va pregăti în Statele Unite pentru turneul de la Cincinnati, dar după ce va dormi două zile, apoi va merge la spa, la coafor, manichiură, va vizita oraşul (Cincinnati) şi apoi la cumpărături. ''Mi-am promis că toţi banii de la dublu vor merge la cumpărături. Am câştigat destul şi îmi va lua mai multe zile acum'', a spus Simona, râzând. Simona Halep a câştigat un cec de 35.960 dolari pentru finala jucată la dublu alături de Monica Niculescu.

Simona Halep a devenit prima jucătoare de la Martina Hingis, în 2000, care joacă ambele finale la Rogers Cup. Ea a ajuns la trei titluri cucerite anul acesta şi 14 în carieră.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep montreal 2016 tenis