x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Munte - Moda Schi-Test

Munte - Moda Schi-Test

de Sorin Anghel    |    21 Ian 2007   •   00:00
Munte  -  Moda Schi-Test

Firmele care importa echipament pentru schi si snowboard au inceput sa organizeze ski-teste pentru a-si convinge clientii ca au marfa cea mai buna.

Corespondenta din Paltinis

Fischer si-a expus artileria. Firmele care importa echipament pentru schi si snowboard au inceput sa organizeze ski-teste pentru a-si convinge clientii ca au marfa cea mai buna.

In strainatate, in tarile care au statiuni ce traiesc numai din industria de schi, echipamentul nu se alege "ochiometric". Turistul are ocazia mai intai sa testeze placa, schiurile sau claparii de care are nevoie. Firmele care produc echipament organizeaza ski-teste, punand la dispozitie gratis ultimele modele.

IMPRUMUT. Moda a fost adusa si in Romania de importatorii de echipament pentru sporturile de iarna. Ce inseamna un ski-test in tara noastra? Cateva familii, care in mod normal isi petrec concediile pe partiile din Austria sau din Franta, se intalnesc intr-un varf de munte. Ieri, firma Fischer a organizat un astfel de eveniment la Paltinis, la pista Oncesti.

POZA. Schiurile, aliniate frumos langa statia de jos a telescaunului, atrageau atentia oricui. In schimbul unui buletin, fiecare turist putea primi cu titlul de imprumut o pereche de schiuri pentru testare. La final se aduce echipamentul si se merge la restaurantul de sub cladirea telescaunului.

GRESIT. Cum isi inchipuie romanii ca pot testa schiurile? Total altfel. Inainte de a-si cumpara echipamentul, unii au pretentia de a testa ceea ce platesc. Numai ca asa ceva e imposibil, pentru ca se poate intampla fie ca schiurile sa se deterioreze, fie ca turistul sa se accidenteze in cazul in care nu este capabil sa tina in frau schiurile.
×
Subiecte în articol: ski express