x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nadia, ca Pelé. O televiziune din Brazilia a provocat-o pe marea campioană la o dis­cuţie despre sport

Nadia, ca Pelé. O televiziune din Brazilia a provocat-o pe marea campioană la o dis­cuţie despre sport

de Irina Cristea    |    28 Dec 2011   •   21:00
Nadia, ca Pelé. O televiziune din Brazilia a provocat-o pe marea campioană la o dis­cuţie despre sport

Nadia Comaneci a fost un Pelé al gimnasticii. Asta spun jurnalistii unei televiziuni braziliene care au calatorit in Statele Unite pentru a re­al­­i­za un interviu cu fosta mare campioana. Dis­cu­tia a avut loc chiar pe "terenul" preferat al Na­diei, la academia de gimnastica pe care a in­fiintat-o impreuna cu sotul sau, Bart Connor.

Vorbind despre cum i s-a schimbat viata de la momentul Montreal 1976, cand a devenit prima gimnasta din lume notata cu 10, Nadia a spus ca lumea va vedea intotdeauna in ea copila de 14 ani, indiferent de cati de multi ani vor mai trece de la Olimpiada canadiana. "Implinesti 50 de ani, stiind ca pentru toata lumea o sa ai mereu 14 ani. Dar se pare ca nu voi avea mereu 14 ani. Este numai un numar. Iar eu nu ma simt altfel decat ma simteam la 30 de ani", le-a spus Nadia jurnalistilor brazilieni.

A recunoscut insa ca se mentine tanara si cu ajutorul fiului sau, Dylan. "Sa ai un copil de 5 ani te tine activ. Si sa fii activ este foarte important", crede fosta sportiva.

O discutie despre schimbari nu putea sa nu includa si referiri la un moment despre care Nadia Comaneci vorbeste doar rar si foarte pe scurt – fuga din Romania, cu cateva saptamani inainte de Revolutie. De altfel, Nadia spune ca momentul plecarii si momentul intoarcerii in Romania au fost cele mai grele din viata sa. Primul, pentru ca nu isi imaginase pana atunci ca isi va parasi tara pentru a merge mai departe, pentru a isi trai viata asa cum credea ca e normal. Al doilea, pentru ca, la cinci ani de la celebra sa "evadare", nu stia cum va fi reprimita acasa, in Romania. "Nu stiam ce credeau oamenii despre motivul plecarii mele. Poate credeau ca i-am parasit. Nu stiam ce simteau", si-a amintit fosta mare campioana.

×
Subiecte în articol: Nadia Comaneci