x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nordica se întoarce la noi

Nordica se întoarce la noi

de Sorin Anghel    |    08 Mar 2012   •   21:00
Nordica se întoarce la noi

Toata lumea a vazut schiurile si claparii Nordica pe podium in Cupa Mondiala la Schi Alpin din acest sezon. Succesul italienilor se dato­reaza celor 70 de ani de cercetare si inovatie. Treptat, s-a facut trecerea de la gheata de piele din 1930 la claparul turnat in 1968 pana la tehnologiile actuale.

Nordica revine pe piata din Romania pentru sezonul urmator, aducand o gama colorata de schiuri si clapari pentru partie, dar si o colectie mai mult decat interesanta de All Mountain si Freeride. Cu un design care iti transforma schiul in obiect de cult, Nordica are o solutie pentru fiecare dintre noi, fie ca pandim dimineata primele urme de ratrac sau cautam powder-ul prin vai si prin paduri. Importatorul in Romania a pornit deja o campanie printre iubitorii sporturilor de iarna, propunand spre testare modelele care vor fi pe piata anul viitor.

Urmatorul ski-test este week-end-ul acesta in Poiana Brasov, statiune din care www.jurnalul.ro transmite ima­gini live. Saptamana viitoare, sam­bata, iubitorii sporturilor de iarna pot testa echipamentul italienilor in ju­detul Sibiu, la Paltinis, pe partiile din domeniul schiabil Arena Platos. Du­minica, Nordica fuge la Straja, ur­mand ca seria sa se incheie la Sinaia, in Valea Dorului, pe 24 si 25 martie.

Nordica propune un nou sistem de calcul al calitatii unui clapar, in care flex-index-ul este inlocuit cu trei indici relativ distincte: rigiditatea, progresia si viteza cu care claparul revine la pozisia initiala. Progresia reprezinta gradul in care rigiditatea creste pe masura ce claparul se flexeaza. Rigiditatea difera foarte mult de la claparul de partie la claparul de freeride, unde nu ai nevoie de un clapar dur ca betonu, ci de unul care sa preia socul in primele grade ale flexiei in momentul aterizarii. Aceasta abordare completa a calitatii si confortului unui clapar inlocuieste vechea filozofie, potrivit careia un clapar bun este un clapar dur, cu un flex-index cat mai mare.

Pentru schiurile de cursa, unul dintre sistemele propuse de Nordica este Rapid Race Profile, care ajuta atat la initierea virajului, cat si la inchiderea acestuia, rezultand un schi care parcurge o distanta mai scurta in viraj, mai clara si mai directa. Pentru gama de All Mountain, Nordica inoveaza prin tehnologia I-Core care vine cu una sau cu doua baghete de lemn foarte usor pentru a reduce greutatea intregului schiu cu cel putin 20%.

×
Subiecte în articol: sporturi schi alpin