x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Noul paradis al Simonei Halep

Noul paradis al Simonei Halep

de Mihai Igirosanu    |    26 Aug 2013   •   16:01
Noul paradis al Simonei Halep
Constănţeanca de 21 de ani a câştigat al 4-lea turneu al carierei, la New Heaven, în SUA, iar de luni este pe locul 19 WTA

După trei succese în turnee ale căror premii totale nu depăşeau 250.000 de dolari, la Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch şi Budapesta, Simona Halep a trecut sâmbătă seară la nivelul următor. Constănţeanca s-a impus în SUA, la New Heaven, într-o competiţie dotată cu premii de 690.000 de dolari şI inclusă în categoria Premier. Românca a triumfat în stil de mare campioană, câştigând fără drept de apel finala disputată în faţa celei de-a 9-a jucătoare a lumii, cehoaica Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2, după un meci care a durat doar o oră şI 7 minute. “Nu mă aşteptam să câştig!”, a spus Halep imediat după încheierea confruntării, în momentul primirii trofeului. “Sunt, însă, într-o perioadă foarte bună a carierei, am multă încredere şi joc bine. E un semn bun şi pentru US Open, unde sper să am un traseu cât mai lung”, a mai adăugat jucătoarea noastră, aplaudată la scenă deschisă de spectatorii americani. Pe lângă cele patru trofee câştigate, Simona Halep a mai ajuns, de asemenea, în semifinalele turneului de la Roma, competiţie din seria Premier 5. Până acum, în aproape 4 ani în circuitul WTA, Halep are 5 victorii asupra unor jucătoare de Top 10 şi alte 12 la jucătoare din Top 20. Cele mai prestigioase victorii au fost obţinute asupra polonezei Agnieszka Radwanska (numărul 4 mondial, anul acesta, la Roma), chinezoaicei Na Li (6 WTA, în 2011, la US Open), cehoaicei Petra Kvitova (9 WTA, sâmbătă, în finala de la New Heaven), franţuzoaicei Marion Bartoli (7 WTA, dar retrasă recent din circuit, anul acesta, la Cincinnati) şI danezei Caroline Wozniacki (10 WTA, săptămâna trecută, la New Heaven). Pentru triumful de sâmbătă seară, Simona Halep a primit 117.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Locul 19 mondial!

După succesul din SUA şI înainte de startul turneului de Grand Slam de la US Open, Simona Halep şi-a împlinit mare vis, pătrunzând în topul 20 al clasamentului mondial WTA. “La începutul anului nu mă gândeam că voi ajunge în Top 20, dar acesta era visul meu şi acum s-a împlinit. Vreau să mă bucur de acest moment. Este incredibil. Mă simt foarte foarte bine. Mă bucur de fiecare meci şi mă simt foarte fericită pe teren”, a declarat Halep după finala câştigată la New Haven. “În finala cu Petra Kvitova voiam doar să mă concentrez pentru fiecare punct. Nu mă gândeam la scor, doar loveam mingea. Nu cred că Petra a jucat la cel mai bun nivel al ei, însă eu am făcut un joc foarte bun. Sunt foarte fericită. Vreau să ţin trofeul cu mine, nu vreau să-l trimit acasă”, a mai spus Halep, aflată în culmea fericirii. Simona a devenit începând de sâmbătă a patra jucătoare din România care ajunge în Top 20 WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir-Ilie. “A crescut mult. Nu mai face greşeli şi acum cred că va ajunge acolo unde eu am plănuit că va ajunge. Acum trebuie să o baţi, să fi mai bună decât ea, pentru că nu mai face cadourile de dinainte!”, a declarat cea care o are sub aripa sa protectoare pe Simona, Virginia Ruzici.





×
Subiecte în articol: simona halep