x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Novak Djokovic, victorios pentru a treia oară în Turneul Campionilor

Novak Djokovic, victorios pentru a treia oară în Turneul Campionilor

12 Noi 2013   •   09:05
Novak Djokovic, victorios pentru a treia oară în Turneul Campionilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, autorul unei prestații magistrale, și-a trecut în palmares al treilea Turneu al Campionilor, după ce l-a învins pe liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal, cu 6-3, 6-4, luni seara, în finala competiției de la Londra, care încheie sezonul în circuitul ATP.

Djokovic, care și-a mai adjudecat titlurile din 2008 și 2012, îi egalează astfel pe Boris Becker și John McEnroe, dar e doar la jumătate de cele șase victorii ale lui Roger Federer, deținătorul recordului în Turneul Campionilor.

Numărul doi mondial l-a privat pe Nadal de singurul trofeu care îi lipsea acestuia din palmares. Ibericul a pierdut a doua sa finală la Londra, după cea din 2010, când s-a înclinat în fața lui Federer.

Rafa Nadal își va păstra fotoliul de lider mondial ATP până la sfârșitul anului, chiar dacă a ratat al 11-lea titlu din 2013 și nu a mai câștigat un turneu de la US Open (9 septembrie).

În schimb, Nole Djokovic mai are șansa de a cuceri anul acesta Cupa Davis, urmând să dispute cu Serbia finala competiției, weekend-ul următor, contra Cehiei. Sârbul a câștigat al doilea turneu consecutiv la Londra fără să piardă un meci. De la finala US Open, în care a cedat în fața lui Nadal, Djokovic a înregistrat o serie de 22 de victorii consecutive, egalându-l pe rivalul său, care a reușit două astfel de serii în 2013.

Victoria de la Londra constituie o frumoasă revanșă pentru Djokovic, care a mai pierdut anul acesta în fața lui Nadal și în semifinalele turneului de la Roland Garros (7-9 în ultimul set). Pentru Djokovic este al șaptelea titlu cucerit în 2013, iar bilanțul direct cu Nadal a ajuns la 17 victorii pentru sârb și 22 pentru iberic.

×
Subiecte în articol: novak djokovic turneul campionilor