x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nu a fost inventat cel mai bun schi

Nu a fost inventat cel mai bun schi

27 Noi 2008   •   00:00
Nu a fost inventat cel mai bun schi

Câte bordeie, atâtea obiceie. Vorba asta românească se aplică foarte bine atunci când trebuie să-ţi alegi schiurile. Dacă te duci la ma­gazin şi cauţi cel mai bun schi, n-o să-l găseşti. Asta din cauză că nu s-a inventat încă. Deocamdată există cel mai bun schior. Acela poţi fi chiar tu dacă te urci pe schiurile care ţi se potrivesc cel mai bine.



DIMENSIUNE. Primul criteriu după care îţi alegi schiurile este înălţimea. Începătorii îşi vor alege un schi care să îi ajungă până la bărbie. Lungimea schiului va creşte proporţial cu valoarea ta ca schior. Dacă eşti un schior experimentat, dar mai vrei totuşi să lucrezi la teh­nică, este bine să cauţi un schi lung de 1,65 metri. Aceasta este dimensiunea ideală pentru Slalom, cea mai tehnică probă din schiul alpin.

TEREN. Atenţie mare şi la locul în care schiaţi! Cine preferă pârtiile bine pregătite, cum sunt cele de la Sinaia sau de la Straja, îşi poate alege un schi race. Dar în România multe dintre piste se strică după câteva ore, astfel că este recomandat un schi mai moale, din categoria all-mountain. Acesta este mai tolerant cu greşelile. În plus, se comportă foarte bine atât pe zăpadă proaspătă, cât şi pe pârtii foarte bine îngrijite. Şi preţul este mai mic, ceea ce face din schi un sport mai
accesibil.

×
Subiecte în articol: schi schi&snowboard