x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O fotografie postată pe Facebook şi Twitter a atras sancţiuni severe pentru doi sportivi olimpici australieni

O fotografie postată pe Facebook şi Twitter a atras sancţiuni severe pentru doi sportivi olimpici australieni

10 Iun 2012   •   10:19
O fotografie postată pe Facebook şi Twitter a atras sancţiuni severe pentru doi sportivi olimpici australieni

Inotatorii australieni Nick D'Arcy si Kenrick Monk, care si-au postat pe internet o fotografie in care apar inarmati, vor trebui sa paraseasca Londra imediat dupa ce vor concura in probele de la Jocurile Olimpice pentru care s-au calificat.

Comitetul Olimpic Australian (AOC) a luat aceasta decizie, sambata, precizand ca sportivii in cauza, "recidivisti in ceea ce priveste acest tip de comportament, au dat dovada de o evidenta lipsa de discernamant". In plus, AOC le-a interzis celor doi inotatori sa se exprime pe retelele de socializare, pe durata Jocurilor Olimpice (27 iulie - 12 august).

D'Arcy si Monk vor pleca de la JO in 4 august, dupa probele de 200 metri fluture si stafeta 4x200 metri liber. Ei nu vor putea ramane in satul olimpic pana la finalul competitiei de la Londra si nu ii vor putea sustine pe sportivii australieni aflati inca in concurs.

Nick D'Arcy si Kenrick Monk, selectionati pentru JO de la Londra si care s-au mai remarcat anterior negativ prin comportamentul lor, au fost criticati de Comitetul Olimpic din Australia, joi, dupa ce au postat pe internet o fotografie in care apar inarmati. In fotografia respectiva, postata pe Facebook si Twitter, D'Arcy are in mana un pistol si Monk tine doua pusti.

Cei doi sportivi in varsta de 24 de ani au mai avut anterior probleme in afara bazinului. D'Arcy a fost suspendat si exclus din lotul pentru Jocurile Olimpice din 2008 dupa o bataie intr-un bar, iar Monk a mintit in 2011 ca a fost lovit de o masina, pentru a explica o fractura la cot, accidentare suferita de fapt dupa ce a cazut de pe skateboard (Mediafax).

×