x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O româncă a câştigat o medalie istorică pentru Italia

O româncă a câştigat o medalie istorică pentru Italia

22 Oct 2018   •   14:40
O româncă a câştigat o medalie istorică pentru Italia

Gimnasta de origine română Alexandra Agiurgiuculese a câştigat medalia de aur  la individual la Jocurile Mediteraneene desfășurate recent în Spania, la Tarragona.

Cu un punctaj total de 71,150 Alexandra a câștigat medalia de aur la a 18-a ediție a Jocurilor Mediteraneene de la Tarragona, o mică Olimpiadă cu 33 de discipline, rezervată țărilor riverane Mediteranei, la care au participat 3600 de sportivi din 26 de țări.

La gimnastică ritmică, Italia a participat cu o echipă de trei sportive: Alexandra Agiurgiuculese (Udinese), Milena Baldassarri (Fabriano) și Alessia Russo (Harmony).

Alexandra are 17 ani, fiind vedeta absolută a Italiei la gimnastică ritmică. A avut cele mai bune rezultate la individual din toate timpurile. Recentun canal al televiziunii naționale RAI a transmis un interviu cu ea, despre performanțele și planurile sale. Tânăra atletă de origine română, acum componentă a echipei naționale italiene, este bine situată și în clasamentul mondial. Visul său este de a participa la Jocurile Olimpice.

×
Subiecte în articol: Alexandra Agiurgiuculese