x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O săptămână până la Cupa Alfa!

O săptămână până la Cupa Alfa!

de Sorin Anghel    |    13 Ian 2011   •   18:28
O săptămână până la Cupa Alfa!

146357-cupa-dsc1767.jpgSchiorii bucureşteni nu au doar pretenţii, ci şi concursuri cu tradiţie, care se organizează an de an pe Valea Prahovei. Săptămâna viitoare, la Predeal, pe Pârtia Clăbucet, va avea loc Cupa Alfa, întrecerea fiind una a schiorilor amatori. „Vineri se va ţine proba de slalom, iar sâmbătă se va ţine cursa de slalom uriaş. Ne aşteptăm la un număr mare de parti­cipanţi, deoarece este prima competiţie din calendarul nostru, care mai cuprinde Cupa Drumarilor şi Cupa IPA”, a declarat Dorel Drăgan, organizatorul evenimentului.

Condiţii bune pentru desfăşurarea întrecerii sunt şi la Azuga, acolo unde Pârtia Sorica se prezintă foarte bine. „Dimineaţa, zăpada este foarte tare, la fel ca la Cupa Mondială. Am făcut zăpadă artificială când a fost frig, şi acum aşteptăm turiştii. Pe Cazacu sunt probleme din cauza faptului că pe o porţiune de 150 de metri ne lipseşte zăpada, dar dacă se lasă frig vom pune instalaţia de înzăpezit în funcţiune, şi totul va arăta perfect”, spune Vasile Richea, directorul societăţii care administrează Telegondola Romenergo.

www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Azuga cu ajutorul a trei camere web! Drăgan a explicat totuşi de ce întrecerea de săptămâna viitoare se va ţine pe Clăbucet. „Cupa Alfa a avut loc întotdeauna la Predeal. Azuga va fi gazdă pentru Cupa IPA.” Sinaia nu duce lipsă de întreceri. Săptămâna viitoare, începând de marţi şi până vineri, în Valea Dorului va avea loc Cupa Carpaţi la Schi Alpin. Întrecerea este dedicată atât seniorilor şi juniorilor, cât şi copiilor şi cadeţilor. La start se vor afla doar sportivii legitimaţi la cluburile afiliate Federaţiei Române de Schi şi Biatlon. Probele de slalom uriaş s-ar putea să nu poată fi organizate, din cauza zăpezii foarte puţine existente în Masivul Furnica.

În clipa de faţă, se poate schia numai paralel cu telescaunul celor de la Teleferic Prahova, pe o fâşie a cărei lăţime nu depăşeşte zece metri. Rezultatele de la Cupa Carpaţi vor fi afişate după fiecare zi de concurs pe www.schiromania.ro! Monitorii de schi de la noi din ţară nu vor încheia sezonul fără să participe la Campionatul Naţional al Monitorilor din Schi din România, întrecere ce va avea loc în perioada 28 februarie-2 martie la Vatra Dornei.

×
Subiecte în articol: schi express sporturi