x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O singură variantă

O singură variantă

de Sorin Anghel    |    21 Mar 2008   •   00:00
O singură variantă

Campionatul Naţional de Schi Alpin se încheie mâine, astfel că pârtiile din Valea Dorului vor fi libere numai pentru turişti. În clipa de faţă, Sinaia este singura variantă pentru schiorii din Bucureşti.

Campionatul Naţional de Schi Alpin se încheie mâine, astfel că pârtiile din Valea Dorului vor fi libere numai pentru turişti. În clipa de faţă, Sinaia este singura variantă pentru schiorii din Bucureşti.

 

La jumătatea acestei săptă­mâni ninsorile şi-au făcut din nou apariţia la munte. Cei mai fericiţi sunt amatorii de free-ride, care profită din plin de palma de pulver.

 

INFO. Stratul de zăpadă de la Băile Harghita măsoară un metru după ninsoarea din noaptea de miercuri spre joi, iar la Straja şi în Parîng primăvara nu a dat nici un semn până acum. Bănăţenii sunt cei mai fericiţi. În clipa de faţă, cea mai bună zăpadă din ţară este în Munţii Banatului, la Semenic şi Mun­tele Mic. Dacă vă place atât de mult schiul, puteţi merge şi în Poiana Braşov, dar ţineţi cont că în Masivul Postăvaru se schiază doar până în Platoul Ruia. Cine se aventurează mai jos, pe Sulinar sau pe Subteleferic, uită de distracţie şi îşi distruge echipamentul.

 

CAPITALA. Pentru bucu­reştenii care vin la schi ca la parada modei singura variantă pentru acest week-end o reprezintă Sinaia. În Valea Dorului e zăpadă atât de multă încât se va putea schia chiar şi peste o lună. Stratul proaspăt apărut după ultima ninsoare este excelent pentru cei care adoră libertatea. Pe Scân­durari sau pe Valea Soarelui este un adevărat deliciu, de acest lucru profitând cel mai mult cei care se dau cu snowboard-ul. În schimb, pe Carp, nu mai e chiar aşa de bine. Cu puţină atenţie se poate ajunge până în dreptul staţiei meteo de la Cota 1.500. Mai departe punem schiurile pe umăr şi coborâm pe “picioare” până la telecabină. Merită!!!

Ca o garanţie pentru faptul că la Sinaia condiţiile de schi sunt bune şi că merită să vă puneţi schiurile pe maşină şi să porniţi spre munte, ţineţi cont de faptul că aici are loc Campionatul Naţional de Schi Al­pin. Astăzi este ultima zi de concurs, fiind programată proba de Slalom Uriaş. Până acum nu a apărut nici o surpriză, Ioan Nan şi Bianca Nărea devenind campioni naţionali la Slalom Special fără să se întrebuinţeze prea tare. La băieţi surpriza a venit din partea lui Bogdan Olaru, care a reuşit să-l “bată” pe Bogdan Barbu. Juniorul Norbert Nagy a rupt din nou gura târ­gului, clasându-se pe locul 4 în pro­ba seniorilor, în faţa lui Florentin Nicolae, Mihai Olaru şi Sebastian Barbu. Kund-Laszlo Kopacz, Ioan Achiriloaie şi Vlad Dămşescu au făcut simplu act de prezenţă, ei fiind cei care au încheiat clasamentul primilor zece schiori.

Ziua de ieri a însemnat un nou succes pentru Bogdan Olaru şi Iulia Crăciun, care au devenit campioni naţionali şi la slalom uriaş. La băieţi, podiumul a fost completat de Kund Laszlo Kopacz şi Ioan Achi­riloaie. Raluca Ionescu s-a ales cu locul doi, dovedind că se descurcă mai bine decât la slalom special. Reka Ferencz a venit din nou a treia.

 

sorin.anghel@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: ski express