x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Organizatorii nu modifică pista de la Whistler

Organizatorii nu modifică pista de la Whistler

13 Feb 2010   •   00:00

Antrenamentele şi competiţia de sanie din cadrul JO 2010 vor fi reluate sâmbătă, conform programului, după ce ancheta deschisă în urma accidentului mortal al georgianului Nodar Kumaritaşvili a stabilit că pista de la Whistler nu prezintă nicio anomalie, informează AFP.



Organizatorilor Jocurilor şi Federaţia internaţională de sanie (FIL) au precizat, într-un comunicat comun, că "responsabilii tehnici ai FIL au fost în măsură să retraseze traiectoria sportivului şi au ajuns la concluzia că accidentul nu este rezultatul niciunei anomalii a pistei".

În consecinţă, FIL a autorizat reluarea sesiunilor de antrenamente programate vineri dimineaţă. "Sportivii vor putea efectua, astfel, două parcursuri complete de pregătire, înaintea startului competiţiei", adaugă comunicatul.

După inspectarea pistei şi studierea atentă a înregistrărilor video ale accidentului, experţii au constatat că tânărul georgian, în vârstă de 21 ani, nu a abordat aşa cum ar fi trebuit curba numărul 16 de pe traseu "şi, în ciuda faptului că a încercat să-şi corecte traiectoria, el a pierdut controlul saniei, ceea ce a provocat tragicul accident".

Din precauţie, peretele de la ieşirea din curba fatală va fi înlocuit, iar gheaţa va fi modificată. "Este vorba de măsuri preventive, pentru a se evita ca un astfel de accident, deşi rar, să se mai poată repeta", potrivit comunicatului.

Conform organizatorilor Jocurilor Olimpice de iarnă, anchetele deschise de către poliţie şi jandarmeria regală au fost închise.

Nodar Kumaritaşvili a decedat în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente, desfăşurată vineri dimineaţă, după ce a lovit un stâlp metalic, în urma unei ieşiri spectaculoase de pe pistă, la aproximativ 140 km/h, în ultimul viraj.

×
Subiecte în articol: jo 2008