x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Pârtia Nouă din Sinaia, variantă pentru vreme rea

Pârtia Nouă din Sinaia, variantă pentru vreme rea

de Sorin Anghel    |    26 Ian 2012   •   21:00
Pârtia Nouă din Sinaia, variantă pentru vreme rea

Iubitorii sporturilor de iarna din Romania, indiferent ca vorbim despre turisti sau administratori de partii, recunosc la unison ca Sinaia este singura statiune din tara unde se poate amenaja un domeniul schiabil veritabil, asa cum exista in Austria.
Din pacate, vantul face ca in multe zile sa nu se poata urca pe Muntele Furnica. Pentru a nu mai pierde din turisti, autoritatile locale din Sinaia au reusit sa reabiliteze Partia Noua, cea care face legatura intre Cota 1.400 si Cota 1.000.

Transportul pe cablu este asigurat de catre telegondola, instalatie ce nu are pro­bleme din cauza vantului pentru ca este pozitionata prin padure. 'Este doar un inceput pentru inzapezirea artificiala a partiilor din Sinaia. Daca pana acum aveam doar singurul domeniu schiabil de altitudine din Romania, acum iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura si de aceasta zona mai accesibila. La baza telegondolei am amenajat o partie unde incepatorii pot lua lectii de schi chiar si in nocturna, iar impatimitii saniusului au o partie special amenajata. De asemenea, cei care doresc sa incerce tubingul o pot face tot aici. Toate aceste noutati vor prelungi cu siguranta sezonul de iarna la Sinaia, de care imi doresc sa se bucure cat mai multa lume', a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

Partia Noua are o lungime de 2.300 de metri si are un grad de dificultate mediu. Instalatia de zapada artificiala a fost adusa de catre ita­lienii de la Technoalpin si este compusa din 25 de lanci si un tun. Investitia a costat un milion de euro si a fost realizata din bugetul autoritatilor locale.

Turistii s-au declarat multumiti de faptul ca partia este bine amenajata, lata, avand si plase de siguranta in zonele unde exista riscul unor accidente. O urcare cu telegondola din Sinaia costa 16 lei, insa iubitorii sporturilor de iarna isi pot achizi­tiona un ski-pass de o zi, care costa 120 de lei. Acesta poate fi utilizat si la telescaunul din Valea Soarelui. Pentru telecabine, telescaunul care urca de la Cota 1.400 si telescaunul din Valea Dorului, aveti nevoie de un alt ski-pass. Acesta costa 150 de lei. Pentru mai multe detalii privind domeniul schiabil de la Sinaia, vizitati www.sinaia-ski.ro. www.jurnalul.ro transmite imagini live din statiunea prahoveana, de la Cota 2.000, Valea Dorului si Valea Soa­relui.

×
Subiecte în articol: sporturi