x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Pe barba lui!

Pe barba lui!

27 Noi 2008   •   00:00
Pe barba lui!

Înalt, bine clădit, dar şi foarte bine crescut. Niciodată nu vorbeşte mai mult decât trebuie şi evită să intre în polemică. Nu are nevoie de balamuc. Caută tot timpul liniştea la fel cum un schior caută calea cea mai scurtă spre linia de sosire.



Chiar el este un schior, unul care de câţiva ani domină probele juniorilor de la Campionatul Naţional de Schi Alpin. Bogdan Olaru (19 ani) este cel mai mic membru al unei familii în care toţi cei trei bărbaţi trăiesc pe pârtie. Tatăl său, Marin Olaru, care îi este şi antrenor la CSS Predeal, este unul dintre cei mai muncitori tehnicieni de la noi. Un monument de seriozitate, iar Bogdan îi seamănă perfect.

Celălalt fiu, Mihai, este şi el schior. Anul trecut a mers în Austria, unde a lucrat ca monitor. Cu banii pe care i-a adunat acolo, şi-a permis să se deplaseze la cursele Bulgaria, Croaţia, Serbia, Germania şi chiar Spania.

FELICITÂRI. Pentru Bogdan Olaru, sezonul acesta se anunţa unul destul de negru. Spre deosebire de anii trecuţi, Federaţia Internaţională de Schi a decis să nu mai cheme nici un român în camp-ul organizat pentru ţările sărace.

În aceste condiţii, pentru "Bodi" – aşa cum îl alintă toată lumea – pregătirea pe zăpadă ar fi început mult mai târziu. Dar pentru că e un băiat deştept, care nu a depăşit niciodată măsura şi a avut grijă să nu se certe cu nimeni, până la urmă a reuşit să plece în camp-ul FIS.

"Am rămas prieten cu antrenorii de acolo şi am vorbit mereu cu ei la telefon. Într-o zi i-am aruncat o vorbă către unul dintre ei, iar răspunsul pe care l-am primit mi s-a părut unul politicos. Mi-a zis că o să facă tot ce poate, dar eu am crezut că spune aşa doar ca să nu mă refuze. Dar el de fapt a vorbit foarte serios şi a reuşit să mă cheme în camp până la urmă", povesteşte Olaru cum a ajuns singurul român care beneficiază de programele de pregătire puse la dispozite de FIS.

La începutul lui noiembrie s-a întors în ţară deoarece avea dureri la genunchi. Acum şi-a revenit şi se pregăteşte din nou în Austria. Niciodată nu vorbeşte despre obiective măreţe. Are nevoie de linişte şi vrea doar să fie sănătos. Restul va veni de la sine.

×
Subiecte în articol: competitori