x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Pe Clăbucet, schi trăsnet

Pe Clăbucet, schi trăsnet

27 Noi 2008   •   00:00
Pe Clăbucet, schi trăsnet

Staţiunea Predeal era locul în care toţi nomenclatorii de pe vremea comunismului îşi cumpărau o casă. După Revoluţie, s-a dezvoltat rapid din toate punctele de vedere.



Numărul locurilor de cazare a crescut considerabil, au apărut unităţi hoteliere care oferă condiţii de patru şi cinci stele. În acest context, au crescut şi preţurile. Un pic peste măsură!

Şi domeniul schiabil a progresat. Acum toate pârtiile beneficiază de instalaţii care produc zăpadă artificială. În plus, transportul pe cablu este asigurat de un teleschi şi un telescaun de generaţie nouă. Totuşi, parcă e cam puţin pentru o staţiune ce se luptă pentru supremaţie cu Sinaia şi Poiana Braşov.

Accesul în staţiune se face pe DN 1, cea mai circulată şosea din România. Pe timp de iarnă, CFR Călători suplimentează numărul de trenuri pe ruta Bucureşti – Sinaia – Predeal – Braşov, astfel că numărul turiştilor creşte simţitor. De câţiva ani, Primăria din localitate încearcă să pună mâna pe baza de biatlon de pe Valea Râşnoavei. Aceasta se află acum în proprietatea Ministerului Apărării, care nu doreşte să o dezvolte pentru a fi redată circuitului competiţional.

VISE. Proiectele de expansiune a domeniului schiabil s-au lovit până acum de tradiţionala birocraţie românească. Anul acesta s-a vorbit despre montarea a două telescaune care să facă legătura între Clăbucet şi Cioplea.

Dacă se ajunge ca în staţiunile de pe Valea Prahovei să se folosească un skipass comun, atunci s-ar putea amenaja un domeniu schiabil care să lege Predealul de Azuga. Deocamdată, aceste lucruri rămân doar pe hârtie.

Pe timp de iarnă, Predealul este foarte aglo­me­rat. Parcările sunt mereu pline, ceea ce arată că românul nu ţine cont de nimic atunci când vine vorba de sporturile de iarnă. Staţiunea braşoveană găzduieşte la fiecare sfârşit de săptămână concursuri de schi şi snowboard.

Taxa pentru un curs de schi de o săptămână este, în perioada 20-28 decembrie, de 360 de euro şi include masă, cazare, echipamentul de schi şi cursul propriu-zis. Transportul pe cablu se plăteste separat. În perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, cursul costă 320 de euro şi include aceleaşi servicii, cu excepţia transportului pe cablu. Cursurile pentru preşcolari se desfăşoară în perioada 8-14 ianuarie şi costă 280 de euro, iar în perioada 11-18 ianuarie, 320 de euro. Costurile includ masă, cazare, echipament de schi, cursul propriu-zis, iar transportul pe cablu se plăteşte separat.

×
Subiecte în articol: staţiuni