x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Performanță remarcabilă. Andrei Păștin, campion mondial în proba de sabie cadeți la Mondialele de la Verona

Performanță remarcabilă. Andrei Păștin, campion mondial în proba de sabie cadeți la Mondialele de la Verona

05 Apr 2018   •   21:41
Performanță remarcabilă. Andrei Păștin, campion mondial în proba de sabie cadeți la Mondialele de la Verona
Sursa foto: FIE

Tânărul sportiv român Andrei Păştin a obţinut joi medalia de aur în proba de sabie cadeţi masculin individual din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Verona (Italia).

Andrei Păştin l-a învins în finală pe americanul Robert Vidovszky, cu 15-10, după ce se impusese în semifinale în faţa lui Alonso Santamaria (Spania), cu 15-11. Pe tabloul de 64, el a trecut cu 15-14 cu Szymon Hryciuk (Polonia), pe tabloul de 32 a dispus cu 15-5 de Oleg Iuzakov (Rusia), pe tabloul de 16 l-a eliminat cu 15-9 cu Hyun Jun (Coreea de Sud), iar pe tabloul de 8 a avut câştig de cauză cu 15-13 în faţa altui român, Rareş Ailinca.

Rareş Ailinca s-a clasat joi pe locul 7, iar un alt român, Elton Dincă, pe locul 56.

Coordonat de pe margine de tehnicianul Rareş Dumitrescu, Păştin a adus prima medalie pentru România la un Campionat Mondial, în probele de cadeţi, după o pauză de trei ani. Totodată, este prima medalie la un Campionat Mondial din istorie pentru sabia românească în probele dedicate cadeţilor.

În 2015, la Taşkent, Alexandra Predescu a câştigat aurul în proba de spada cadeţi feminin individual.

După cum s-a anunţat, echipa de spadă junioare a României, formată din Bianca Benea, Alexandra Predescu, Denisa Barosan şi Zsuzsa Schlier, a cucerit medaliile de argint, marţi, la Verona.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Andrei Păștin