x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Pietrele

Pietrele

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Pietrele

Ardealul şi Moldova sunt două zone în care ospitalitatea localnicilor nu este doar una proverbială. Turiştii au acum un motiv în plus pentru a merge în aceste regiuni. Pârtiile de schi de la Piatra Fântânele şi Piatra Neamţ. Orice român se întoarce mai bogat dintr-o vacanţă în partea de nord a ţării.



Două "pietre" cucuiete. Prima, Piatra Fântânele, este localitatea unde se află şi Pasul Tihuţa, care face legătura între Ardeal şi Moldova. Locul este absolut superb, oamenii ospitalieri, iar pălinca de excepţie. Pârtia de schi este situată în apropierea Hotel Castel Dracula, iar imagini live din zonă pot fi urmărite pe www.jurnalul.ro. Drumul a fost asfaltat, arată impecabil, sunt multe zone cu câte două benzi pe sens, astfel că sunt şanse foarte mici să mai rămâneţi înzăpezit prin zonă. Cei care se ocupă de pârtia de schi din Pasul Tihuţa au reuşit să achiziţioneze o maşină pentru bătut zăpadă şi sper ca iarna aceasta să atragă cât mai mulţi turişti cu preţurile mici ce vor fi practicate la transportul pe cablu.

Cealaltă "piatră" e moldoveancă get-beget şi a intrat în circuit turistic de când aici s-a amenajat pârtia de schi de pe Muntele Cozla, telegondola care face legătura între gară şi munte, precum şi un telescaun cu patru locuri ce deserveşte pista de schi căreia nu-i lipsesc nici instalaţiile de zăpadă artificială şi nocturnă. Practic, un paradis al sporturilor de iarnă. Numai că la Piatra Neamţ nu prea ninge. Accesând www.jurnalul.ro, aveţi ocazia să vedeţi ce se întâmplă în timp real la Piatra Neamţ. Imaginile sunt transmise pe Muntele Cozla.

5445-109455-04_35_schi200924.jpg

×
Subiecte în articol: staţiuni