x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi "Pirineii vor decide totul"

"Pirineii vor decide totul"

de Sorin Anghel    |    18 Iul 2010   •   00:00
"Pirineii vor decide totul"
Sursa foto: /Reuters

Corespondenţă din Revel - Franţa



Chiar dacă nu a câştigat nici o etapă din Le Tour 2010 şi nu este nici lider la "general", Alberto Contador rămâne favorit la câştigarea Marii Bucle. Spanionul spune din nou, aşa cum a făcut-o şi înainte de startul întrecerii, că etapele ce vor trece prin Pirinei vor fi decisive în duelul său cu Andy Schleck, cel care poartă tricoul galben.

"Sper să am o stare bună, deoarece în fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine. Sper să profit de etapele grele din Pirinei şi să recuperez secundele pe care Schleck le are în faţa mea şi, dacă se poate, să-l depăşesc", spune rutierul care l-a începutul Turului Franţei îl avea ca principal adversar pe americanul Lance Armstrong. Acum, Contador este foarte optimist şi nici nu concepe să nu câştige Marea Buclă. Îi este foarte frică să nu cumva să prindă o zi proastă în etapele cu căţărări foarte dificile. "O zi proastă în Pirinei poate ruina munca de luni de zile. Chiar dacă ai zile bune, poate apărea şi una proastă. E normal aşa ceva în viaţa unui sportiv".

Spaniolul are însă avantajul că stă mai bine decât Andy Schleck la contratimp. Specialiştii sunt de părere că rutierul de la Saxo Bank are nevoie de un avans de două minute la ieşirea din Pirinei pentru a putea sta liniştit în ultimele trei etape. Din acest motiv, Contador nici nu vrea să rişte prea mult pe căţărări, acolo unde luxemburghezul se mişcă bine în ciuda înălţimii sale. "Situaţia mea este bună. Nu am de gând să-mi asum riscuri inutile în Pirinei dacă lucrurile nu vor fi clare", a spus Contador, care este de părere că adversarul său este cel care trebuie să atace. "Andy trebuie să încerce mai mult decât mine în munţi. Eu am avantajul că pot face diferenţa în contratimpul ce se va ţine de la Bordeaux la Pauillac. Am o opţiune în plus", explică ibericul, care a intrat într-un adevărat război al declaraţiilor cu purtătorul tricoului galben după ce acesta nu s-a arătat deloc panicat de cele zece secunde recuperate de Contador în finalul etapei a 12-a.

×
Subiecte în articol: turul frantei