x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ploieştiul încă mai speră la titlu: 2-3 în finala cu U Cluj.

Ploieştiul încă mai speră la titlu: 2-3 în finala cu U Cluj.

29 Mai 2011   •   07:50
Ploieştiul încă mai speră la titlu: 2-3 în finala cu U Cluj.

CSU Ploiesti a redus scorul general al finalei Diviziei A la baschet masculin dupa ce a invins sambata, pe teren propriu, pe U Mobitelco BT Cluj, scor 68-56 (35-30). Scorul general in acest moment este de 3-2 in favoarea formatiei ardelene.

Meciul cinci al finalei a inceput cu medaliile pe masa, echipa clujeana avand dreptul sa spere la finalul confruntarii de la Ploiesti la castigarea lor, gratie avantajul la general, de 3-1. De cealalta parte, prahovenii porneau cu gandul de a reduce avantajul advers si a "impinge" finala in meciul sase, programat in 31 mai, la Cluj.

Echilibrul s-a mentinut din primele minute, 6-6, dar 2-3 greseli ale oaspetilor au fost transformate rapid de ploiesteni in puncte, 11-6 (min. 5). Sarbul Cuici s-a ales cu un antisportiv, dupa ce l-a faultat pe Burlacu, iar pana la pauza, ploiestenii au prins curaj si nu au mai cedat suprematia, 23-12. Clujenii au avut prim-sfert slab la procentajele aruncarilor.

In sfertul secund si ploiestenii au inceput sa rateze, astfel ca U Mobitelco a redus din handicap, 27-22 (min. 15), mai ales datorita reusitelor capitanului sau, Mihai Silvasan. CSU Ploiesti a intrat la time-out, antrenorul Arnautovici incercand sa contracareze momentele slabe ale jucatorilor sai. Pana la pauza mare, liderul nu s-a schimbat, desi ardelenii au avut ocazia, dar au platit tribut ratarilor la aruncari libere, scor 35-30.

La reluare, oaspetii au reusit egalarea, 35-35 (min. 24), dar jocul bun s-a "stins" rapid, ploiestenii profitand de fiecare pas gresit in ofensiva adversa, 45-35 (min. 27). Jocul clujenilor a lasat de dorit in sfertul trei, jucatorii antrenati de Marcel Tenter temandu-se parca de a trece la carma jocului. U Mobitelco s-a apropiat la 47-41 (min. 28), dar nu putut mai mult, ambitia gazdelor, care jucau cu "cutitul la os", fiind greu de depasit, 50-43.

Nivelul calitativ al meciului nu a crescut prea mult nici in sfertul patru. Ambele echipe au avut realizari spectaculoase, dar si ratari copilaresti, clujenii "exceland" la acest capitol, 59-43 (min. 34). In ciuda eforturilor din ultimele minute de a castiga partida si, implicit, titlul national pe terenul campioanei (64-56), U Mobitelco nu a mai gasit resurse, ploiestenii impunandu-se pe merit in meciul cinci al finalei.

Astfel, stabilirea campioanei in sezonul 2010-2011 se mai amana cu inca cel putin un meci, care va avea loc la Cluj, pe 31 mai. Daca CSU Ploiesti va invinge si in cea de-a sasea disputa a finalei, va egala la general, iar partida decisiva va avea loc pe terenul sau, in 5 iunie. In caz contrar, ardelenii vor cuceri titlul in fata propriilor suporteri.

Marcatori
CSU Ploiesti: Qarraan 20 puncte, Szijarto 14, Mack 10, Burlacu 10, Tudor 8, Westrol 3, Gutoaia 3.

U Mobitelco Cluj - Dykes 17 puncte, Cuici 11, Krstanovici 9, Thomson 7, Silvasan 6, Morris 4, Chetreanu 2.

In primele patru partide, U Mobitelco BT s-a impus de trei ori, cu 89-79, 66-65 si 84-76, in timp ce CSU Ploiesti a castigat o data, cu 82-69.

Cele doua echipe se confrunta in finala pentru a patra oara in ultimele sase sezoane, prahovenii avand castig de cauza de fiecare data. In sezonul 2007-2008, campioana a fost decisa, in premiera pentru baschetul romanesc, in meciul sapte.

In acest sezon, CSU Ploiesti ar putea sa-si treaca in palmares al 8-lea trofeu consecutiv, in timp ce "U" Mobitelco BT Cluj ar cuceri titlul pentru a patra oara, la 15 ani de la ultima performanta similara.

×