x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Poiana Braşov - Cel mai important loc de schi din România

Poiana Braşov - Cel mai important loc de schi din România

27 Noi 2008   •   00:00
Poiana Braşov - Cel mai important loc de schi din România

În această toamnă, englezii au făcut un clasament al celor mai ieftine staţiuni de schi din lume. Poiana Braşov a ieşit pe primul loc. Potrivit celor de la World Travel Guide, o săptămână pe zăpada din Masivul Postăvaru costă numai 200 de lire sterline.



Ce face din Poiana Braşov un loc atât de special? Faptul că Şcoala de Schi Ana, condusă de Emil Fărcăşanu, obţine an de an titlul de cea mai bună şcoală de schi din lume.

LIDER. Poiana Braşov impresionează prin faptul că este staţiunea cu cel mai variat domeniu schiabil de la noi din ţară. Pistele pentru începători sunt numai bune pentru cei care vor să înveţe să schieze. Vedetele staţiunii sunt telegondola Postăvaru Expres şi pârtia Sulinar. În plus, există locuri de cazare chiar pe munte. Un exemplu este chiar Cabana Postăvaru, aflată la 1.600 de metri altitudine, care anul acesta a împlinit 125 de ani de la inaugurare. A fost petrecere mare atunci când oamenii locului au sărbătorit acest lucru. Şi sărbătoare va fi toată iarna. Aici se adună orice schior care vrea să bea un ceai fierbinte sau un vin fiert. În zilele cu cer senin, Masivul Bucegi şi Munţii Piatra Craiului se văd ca balconul vecinului de peste drum.

PAŞI SPRE VIITOR. În clipa de faţă, Masivul Postăvaru nu este folosit la maximum. Astfel, autorităţile locale vor să pună în aplicare un plan prin care domeniul schiabil să fie extins. Vor fi construite două telescaune, care să deservească pârtiile Ruia şi Lupului. Vor apărea pârtii noi, care îi vor ajuta pe turişti să poată ajunge foarte uşor în zona hotelurilor din staţiune. Pe Platoul Ruia va fi amenajat un lac artificial, a cărui apă va fi folosită pentru producerea zăpezii artificiale.

PREŢUL CORECT. În Poiana Braşov, ora de schi costă 50 de lei pentru o persoană, 90 de lei pentru două persoane sau 120 de lei pentru trei persoane. Pentru un curs de cinci zile, a câte două ore pe zi, preţurile sunt de 450 de lei pentru o persoană, 800 de lei pentru două persoane şi 750 de lei pentru trei persoane. Masa, cazarea, echipamentul şi transportul pe cablu se plătesc separat.

×
Subiecte în articol: poiana braşov staţiuni