x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Postăvaru, 100% garantat

Postăvaru, 100% garantat

de Sorin Anghel    |    07 Dec 2007   •   00:00
Postăvaru, 100% garantat

Ultimele două zile au adus ninsori puternice in Poiana Braşov. In aceste condiţii, este de aşteptat ca la sfărşitul acestei săptămăni sute de schiori să vină pe părtiile din Masivul Postăvaru.


Ultimele două zile au adus ninsori puternice in Poiana Braşov. In aceste condiţii, este de aşteptat ca la sfărşitul acestei săptămăni sute de schiori să vină pe părtiile din Masivul Postăvaru.

Poiana Braşov, capitala sporturilor de iarnă din Romănia! Da, este căt se poate de adevărat! După ninsorile din această săptămănă, părtiile din Masivul Postăvaru se prezintă excelent.

AMĂNUNTE. Jos, in staţiune, stratul de zăpadă ajunge la 50 de centimetri grosime, in vreme ce in partea superioară a domeniului schiabil se poate schia pe un strat ce depăşeşte un metru. Ana Teleferic a anunţat că vor fi puse in funcţiune toate instalaţiile de transport pe cablu, inclusiv telegondola Postăvaru Express. In plus, seara va fi pornită şi nocturna de pe părtia Bradul. "Din punctul nostru de vedere, suntem gata, adică pregătirea părtiilor a fost realizată. Nu răspundem, in schimb, de numărul mic de parcări şi de accesul in staţiune, unde cu siguranţă vor fi probleme din cauza numărului mare de turişti care vor veni la sfărşitul săptămănii la munte", a declarat Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic.

TRASEU. Turiştii care vor să ajungă in staţiunea braşoveană trebuie să ţină cont că drumul dinspre Răşnov este blocat in continuare, din cauza unor arbori care au căzut peste carosabil. Din acest motiv este recomandat să folosiţi şoseaua care urcă din Braşov in Poiana Braşov.

PREMIERĂ. Pe părtiile din Predeal, stratul de zăpadă are o grosime de 70 de centimetri. Teleferic Prahova lucrează in continuare la montarea unui teleschi modern pe Clăbucet. In aceste condiţii, va funcţiona doar telescaunul, astfel că pistele Cocoşul şi Subteleferic vor fi cele mai solicitate. Ninsorile au fost atăt de puternice, incăt se va putea schia chiar şi la Părăul Rece, Bran şi Moeciu. Cei care preferă peisajele sălbatice şi zăpada nebătută pot merge la Săcele, pentru a se distra pe părtia Bunloc. Pentru prima oară in acest sezon, părtia Kalinderu din Buşteni va fi deschisă şi pentru schiori. Chiar dacă la Azuga a nins atăt de mult incăt copacii au căzut pe DN1 sub povara zăpezii, condiţiile de schi sunt limitate. Lucrările la telegondolă nu au fost incheiate, astfel că va funcţiona doar teleschiul de pe părtia Sorica-Sosire. Cine alege Sinaia işi asumă riscuri enorme. In Valea Dorului a nins foarte mult, dar din cauza văntului puternic este posibil ca telecabina să nu poată ajunge la Cota 2.000.

DEZVOLTARE. Printr-un proiect in valoare de un milion de euro, staţiunea Băile Şugaş, aflată in apropiere de Sfăntu Gheorghe, va suferi schimbări importante. Proiectul de reabilitare şi dezvoltare include modernizarea drumului de acces, a sistemului de canalizare şi apă potabilă, a staţiei de epurare, dar vor fi refăcute şi străduţele dintre vile. Se doreşte modernizarea părtiei actuale de schi şi amenajarea uneia noi pentru copii şi incepători. Totodată, autorităţile vor să construiască o bază sportivă, care va include şi un teren de minigolf, şi unul de tenis. De asemenea, vor fi reabilitate mofetele şi băile calde, dar şi izvoarele de apă minerală care nu sunt incluse in proiectul "Drumul Apelor Minerale".




×
Subiecte în articol: ski express