x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Predeal

Predeal

de Diana Scarlat    |    29 Dec 2009   •   00:00
Predeal

Şcoala de schi "2Extreme", de la Predeal, are instructori pasionaţi de schi extrem. Echipa de monitori a şcolii este prima din România care şi-a demonstrat abilităţile extraordinare în zonele cele mai greu accesibile. Aceiaşi monitori instruiesc şi elevii care aleg taberele de schi "2Extreme".



Cei care-şi dau copiii pe mâna instructorilor şcolii "2Extreme" trebuie să ştie că micuţii învaţă de la unii dintre cei mai buni schiori din România. Şcoala a fost înfiinţată în 1996, la Predeal, pe pârtia Clăbucet. A debutat cu monitori licenţiaţi de Federaţia Română de Schi şi Biatlon, foşti schiori de performanţă, fiind prima şcoală de schi ce şi-a îmbrăcat monitorii în costumaţie unică, reprezentativă. De-a lungul timpului, aici au fost instruiţi şi adulţi, şi copii. Începând cu anul 2002, "2Extreme" a colaborat cu Şcoala de schi din Mont Tremblant, Canada, care are aproximativ 300 de monitori. Pe parcurs, o mare parte dintre monitori au ajuns să fie pregătiţi şi să profeseze în Canada.

Încă de la deschidere, şcoala de schi "2Extreme" organizează tabere de schi pentru copii, instruind deja două generaţii. Taberele "2Extreme" se desfăşoară într-un sistem special, atât în privinţa echipamentului şi a instruirii cu monitori profesionişti, cât şi a condiţiilor de cazare, într-o pensiune de patru margarete, situată chiar la baza pârtiei.

Din conducerea şcolii fac parte monitori care şi-au făcut stagiul de pregătire în Canada, care au, de asemenea, funcţii de conducere în Asociaţia Naţională a Monitorilor de Schi din România şi în Asociaţia Şcolilor de Schi din România, unde şcoala este şi membru fondator. Aceste organizaţii sunt recunoscute oficial de Federaţia Română de Schi. Având şi pregătire de profesor de sport, monitorii din conducerea şcolii instruiesc alţi monitori pe întreg teritoriul României.

5445-109461-04_35_schi200926.jpg

×
Subiecte în articol: staţiuni