x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Predealul a făcut legea la juniori

Predealul a făcut legea la juniori

de Sorin Anghel    |    19 Mar 2008   •   00:00
Predealul a făcut legea la juniori

Nici o surpriză majoră în prima zi a Campionatului Naţional de Schi Alpin de la Sinaia. Singurul lucru neaşteptat a fost calitatea excelentă a pârtiilor din Valea Dorului.

Nici o surpriză majoră în prima zi a Campionatului Naţional de Schi Alpin de la Sinaia. Singurul lucru neaşteptat a fost calitatea excelentă a pârtiilor din Valea Dorului.

 

 

NOROCUL ŢINE CU CEI BUNI. Pentru Iulia Crăciun, de la AS Ski Club Predeal, sezonul acesta pare a fi unul plin de noroc. Recent întoarsă de la Campionatul Mondial de Juniori, predeleanca şi-a confirmat statutul de favorită în proba junioarelor la Slalom Special şi a câştigat titlul naţional. Crăciun a profitat din plin de absenţele lui Edit Miklos, Lilla Petroczki şi Sandra Nărea. Proaspăta campioană naţională poate spune că are noroc cu carul. După prima manşă ea avea un avans de 3 zecimi în faţa lui Kinga Bojthe. În manşa a doua, schioarea din Miercurea Ciuc a abandonat, astfel că Iulia Crăciun nu a mai riscat nimic, a făcut o cursă foarte corectă, fără prea mari riscuri, şi a câştigat. Locul doi a fost obţinut de Reka Ferencz, iar pe trei a venit Diana Chis.

 

 

FORMALITATE. Bogdan Olaru, din Predeal, a demonstrat că nu are rival la categoria sa de vârstă şi s-a impus fără probleme. Ca drept dovadă stă faptul că el nici măcar nu a mai forţat în manşa a doua. O surpriză plăcută a fost Norbert Nagy, care s-a clasat pe locul doi. În cazul său se vede pregătirea pe care a făcut-o sezonul acesta în Italia. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Kund-Laszlo Kopacz. Ioan Achiriloaie a fost modest şi a ocupat doar locul patru, în vreme ce Elod Pal Pal s-a mulţumit cu poziţia a cincea, iar Vlad Dămşescu a abandonat în manşa a doua.

 

 

ANTRENAMENT. Chiar dacă ziua de astăzi a fost una dedicată juniorilor, seniorii şi-au făcut şi ei apariţia în Valea Dorului. Florentin Nicolae, Bogdan Barbu, Mihai Olaru şi Janos Szabo au schiat la liber, promiţând că mâine vor face tot posibilul pentru a-l învinge pe Ioan Nan, favoritul din acest an al Campionatului Naţional. Startul este programat la ora 9:30, fetele având întâietate.

×
Subiecte în articol: ski express