x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Presa străină, despre "fenomenul" Simona Halep: "Este copleşitoare! Stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva"

Presa străină, despre "fenomenul" Simona Halep: "Este copleşitoare! Stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva"

06 Iun 2014   •   08:45
Presa străină, despre "fenomenul" Simona Halep: "Este copleşitoare! Stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva"

Presa internaţională o descrie pe Simona Halep drept "copleşitoare". Prezenţa într-o finală de Grand Slam confirmă ascensiunea rapidă a Simonei, care a urcat într-un an de pe locul 57 WTA pe locul 3, susţin comentatorii străini.

Imediat după încheierea meciului dintre Simona Halep şi jucătoarea din Germania, Andrea Petkovici, pe site-ul oficial al competiţiei de la Roland Garros se putea citi: Simona Halep „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”: "A reuşit! Singura jucătoare din Top 5 care a trecut cu bine de o primă săptămână plină de surprize, Simona Halep, s-a calificat pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. Prima jumătate de oră de joc al româncei de 22 de ani în faţa nemţoaicei cu cinci ani mai mare a fost dominată de "fenomenul Halep".



"Simona Halep este copleşitoare. Nu a pierdut nici un set în şase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat - poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici", a scris AFP, după ce constănțeanca a ajuns în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

L'Equipe scrie că românca nu este cea mai impresionantă din punct de vedere fizic şi nu are cea mai puternică lovitură, dar a făcut totul corect şi ştie să profite la perfecţiune de greşelile adversarelor. "Constanţa este răsplătită. Simona Halep nu are cea mai puternică lovitură. Simona Halep nu are cea mai bună mână din circuit. Simona Halep nu este cea mai impresionantă din punct de vedere fizic. Dar Simona Halep a făcut totul corect. În ciuda înălţimii sale, 1,68 metri, ea poate lovi bine. Are picioare foarte dinamice, acoperă terenul perfect. Şi cel mai important, ea profită la perfecţiune de greşelile adversarelor. În setul doi, Petkovici s-a desprins la 4-1. Românca a lăsat furtuna să treacă, jucând în continuare de pe linia de fund. Chiar dacă a avut suişuri şi coborâşuri, ea nu şi-a schimbat strategia: tot timpul a trimis mingea înapoi, a profitat de cea mai mică ocazie, în special cu lovituri de dreapta şi căutând unghiuri. O perfecţiune. Ea a împins meciul în tie-break, unde constanţa sa a fost încă o dată răsplătită, desprinzându-se rapid la 4-1. A gestionat situaţia fără să tremure. Simona nu a fost cea mai strălucitoare pe teren, dar succesul este asigurat. Sâmbătă va juca prima sa finală împotriva Mariei Şarapova. O încercare de a o egala pe Virginia Ruzici, managerul său, campioană în 1978", scrie L'Equipe.




Cotidianul german Bild a notat că Simona Halep a practicat un joc extraordinar în primul set. "Andrea Petkovici este eliminată din semifinalele de la Roland Garros. Românca a jucat un tenis extraordinar, alergând-o pe Petkovici, în special în primul set. Mâinile lui Petkovici au tremurat în primul set al primei sale semifinale de Grand Slam. «Petko» a fost nervoasă şi a făcut greşeli minore. Foarte repede a ajuns la 1-4. După 28 de minute primul set s-a terminat. Frustrată, Petkovici şi-a aruncat racheta din cauza puternice românce care nu i-a dat nicio şansă. În setul doi meciul a devenit interesant, Petkovici a făcut 3-1, dar meciul a ajuns în tie-break şi românca se impune după o oră şi 29 de minute", a menţionat Bild.



Despre performanța Simonei a scris şi New York Times. Publicația americană notează că Halep a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în ultimul an şi că se află cu patru poziții înaintea adversarei sale din finală, rusoaica Maria Sharapova.



Postul britanic BBC a notat, pe site-ul oficial, că Simona Halep şi-a continuat forma impresionantă din ultima perioadă. "Halep şi-a continuat forma imensă impresionantă, ajungând în prima sa finală majoră fără a ceda vreun set. Tânăra de 22 de ani a câştigat şapte titluri WTA de când a pierdut în primul tur anul trecut la Roland Garros, când se afla pe locul 57", a scris BBC.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Şarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

×