x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Prima țară din lume care autorizează prezența completă a publicului pe stadioane

Prima țară din lume care autorizează prezența completă a publicului pe stadioane

08 Iun 2020   •   10:53
Prima țară din lume care autorizează prezența completă a publicului pe stadioane
Sursa foto: Picasa

Accesul publicului pe stadioane este permis în Noua Zeelandă, week-endul viitor reluându-se turneul Super Rugby în variantă redusă, au anunţat organizatorii, subliniind că este vorba de o premieră mondială, informează AFP.

"Super Rugby Aotearoa va fi prima competiţie profesionistă de rugby din lume care va permite revenire completă suporterilor, de la debutul pandemiei de coronavirus, atunci când se va relua, sâmbătă la Dunedin'', a anunțat Federaţia de rugby din această țară.

Campionatul este o versiune restrânsă a Super Rugby, turneul care opune echipe din Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud, Argentina şi Japonia, oprit în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

La Super Rugby Aotearoa vor participa doar cele cinci francize neozeelandeze şi se doreşte un substitut temporar pentru competiţia multinaţională.

Turneul va debuta sâmbătă seara la Dunedin, pe insula din sudul Noii Zeelande, între echipa locală Highlanders şi Chiefs, din Hamilton.

Duminică, Auckland Blues o va înfrunta Wellington Hurricanes, pe arena Eden Park.

Muai multe competiţii sportive s-au reluat în întreaga lume, însă majoritatea se desfăşoară cu porţile închise sau cu un număr limitat de spectatori.

"Suntem incredibil de mândri şi de recunoscători să fim prima competiţie sportivă profesionistă din lume în poziţia de a permite echipelor noastre să joace din nou în faţa fanilor lor", a declarat preşedintele federației, Mark Robinson.

Campionatul Super Rugby Aotearoa trebuia să se dispute cu porţile închise, însă guvernul neozeelandez a anunţat, astăzi, ridicarea restricţiilor în ţară.

Autorităţile de la Wellington au anunţat că Noua Zeelandă nu mai are niciun în prezent caz activ de coronavirus, după ce a înregistrat 1.154 de infectări cu Covid-19 şi 23 de decese.

×