x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Primul week-end alb pe Dealu Negru

Primul week-end alb pe Dealu Negru

de Sorin Anghel    |    04 Feb 2007   •   00:00
Primul week-end alb pe Dealu Negru

Ieri a nins fara incetare in Depresi-unea Dornelor, turistii din toata Moldova inghesuindu-se in aceasta zona a tarii.

Ieri a nins fara incetare in Depresiunea Dornelor, turistii din toata Moldova inghesuindu-se in aceasta zona a tarii.

Vatra Dornei nu are rival intre statiunile din Moldova. Cele mai multe locuri de cazare, cele mai scazute temperaturi, cea mai lunga partie.

Dupa o perioada saracacioasa in precipitatii, fapt care a generat pierderi proprietarilor de hoteluri si pensiuni, lucrurile s-au schimbat brusc de o saptamana. A inceput sa ninga, partiile au devenit practicabile, iar instalatiile de transport pe cablu au fost puse si ele in functiune. Unii au ramas cu datorii insa, iar aici este vorba de cei ce se ocupa de pista Dealul Negru. Acestia nu au batut partia, lunga de vreo 3 kilometri, mizand pe faptul ca pitorescul peisajului se va "pupa" excelent cu zapada nebatuta. Lucru pe care l-a speculat destula lume. Ieri, la pranz, coada de la telescaun ocupa tot peronul de la statia de jos. Nu prea pica bine ca, dupa ce a urcat pe cablu 25 de minute, timp in care a avut de suportat gerul si ninsoarea, sa cobori 10-15 minute si apoi sa te asezi la coada.

BINISOR. Cand Dealu Negru s-a aglomerat, schiorii s-au mutat pe Partia Parc, acolo unde teleschiurile au functionat pana seara. Ieri, la Vatra Dornei a fost un concert prilejuit de Serbarile Iernii, manifestare organizata de Primaria Vatra Dornei. Pe scena au urcat Akcent si Heaven, iar baietii de la Ca$$a Loco au avut rol de anfitrioni. Distractia continua si astazi, cu zapada proaspata si muzica populara.

×
Subiecte în articol: ski express