x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Purdea a vrut să se facă handbalistă

Purdea a vrut să se facă handbalistă

27 Noi 2008   •   00:00
Purdea a vrut să se facă handbalistă

În clipa de faţă, Mihaela Purdea este cel mai important sportiv pe care îl are în curte CSAM Bucegi Predeal. Pentru rezultatele sale ea a fost răsplătită cu gradul de sergent major în armată. I se potriveşte de minune, mai ales că ea trage destul de bine cu arma atunci când se află în poligon.



PURĂ ÎNTÂMPLARE. Soarta a făcut ca Mihaela Purdea (26 de ani) să ajungă acum una dintre cele mai bune biatloniste din România.

"La 9 ani eram o fire energică şi am zis că e momentul să mă apuc de sport. Am cunoscut o antrenoare de schi fond, pe Rodica Drăguş, şi m-am apucat de treabă. Eu doream să fac handbal şi am zis că o să fac fond un an de zile, o să mai cresc şi o să trec la handbal. Antrenoarea m-a plăcut, a văzut că am talent şi a început să mă ia prin cantonamente, aşa că am rămas la schi fond până în 2001, când am intrat la facultate, la Braşov. Studentă fiind, aveam de gând să mă las de sport, dar atunci a intervenit în viaţa mea Ileana Hangan, de la CSAM Bucegi Predeal, o bistriţeancă de-a mea, care mi-a propus să vin la ei la club şi să devin un om de echipă", povesteşte Mihaela Purdea drumul pe care i l-a trasat destinul.

GLORIE. În 2003 a trecut la biatlon, iar trei ani mai târziu a participat la Jocurile Olimpice de la Torino. "După Olimpiadă am vrut să mă las. M-am gândit că ăla este vârful meu în carieră şi că nu mai am nici o motivaţie. Din nou a intervenit Ileana Hangan, care m-a convins să nu renunţ la cariera sportivă şi nu îmi pare deloc rău că am ascultat-o. A avut un rol foarte important în viaţa mea. Este omul care m-a influenţat cel mai mult atunci când trebuia să iau o decizie", explică Purdea.

Sportiva de la CSAM Bucegi are o explicaţie interesantă în ceea ce priveşte evoluţia inconstantă a bia­tloniştilor români în poligonul de tragere. "Sezonul trecut am tras mai bine de jos. Din picioare nu prea tragem bine noi, româncele. Cred că este o chestie psihologică. Dacă tragi bine de jos, la prima tragere, la a doua tragere, care e din picioare, nu te poţi concentra cum trebuie, pentru că te gândeşti că dacă tragi bine o să ajungi în faţă, o să te lupţi la medalie."

×
Subiecte în articol: schi fond/biatlon