x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rafael Nadal a câştigat turneul de Mare Şlem de la Roland Garros

Rafael Nadal a câştigat turneul de Mare Şlem de la Roland Garros

10 Iun 2018   •   21:15
Rafael Nadal a câştigat turneul de Mare Şlem de la Roland Garros
Sursa foto: David Iliff

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 1 mondial, a câştigat duminică turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a dispus în finala masculină, în trei seturi, 6-4, 6-3, 6-2, de austriacul Dominic Thiem.

După un meci de două ore şi 40 de minute pe care l-a controlat în totalitate, Nadal, 32 de ani, şi-a trecut în palmares cel de-al 11-lea titlu la Roland Garros, al 17-lea de Mare Şlem al carierei, în timp ce austriacul Thiem (24 ani, nr. 8 ATP), după două semifinale pe zgura pariziană în 2016 şi 2017, a jucat prima sa finală de Mare Şlem.

 

Thiem, singurul tenisman care l-a învins pe zgură pe Nadal în ultimele două sezoane, era văzut ca unul dintre puţinii contracandidaţi serioşi ai spaniolului la Roland Garros, însă prestaţia sa din finală nu a fost una pe măsura aşteptărilor. Nadal a profitat din plin, în special în primul set, de greşelile la serviciu comise de austriac şi de retururile slabe ale acestuia, continuând să-l domine apoi şi în celelalte două seturi.

În setul al treilea, Rafa a acuzat crampe la antebraţul stâng, după cel de-al doilea ghem, însă după o scurtă pauză şi-a revenit spulberând orice speranţe ale austriacului.

''Nu pot descrie ceea ce simt pentru că nu este nici măcar un vis să câştigi aici de 11 ori. Este aproape imposibil să te şi gândeşti la aşa ceva. Nu pot decât să mulţumesc mult tuturor'', a spus Nadal după meci.

El a câştigat pe zgura pariziană în ediţiile din anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 şi 2017, iar în urma succesului de duminică îşi păstrează primul loc în clasamentul mondial masculin.

Aşa cum se ştie, jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat competiţia feminină de la Roland Garros, obţinând primul titlu de Mare Şlem al carierei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: rafael nadal