x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat pentru al doilea an consecutiv Raliul Moldovei - Moinești

Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat pentru al doilea an consecutiv Raliul Moldovei - Moinești

de Andreea Sumanu    |    04 Iul 2016   •   18:40
Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat pentru al doilea an consecutiv Raliul Moldovei - Moinești

Echipajul format din Gergo Szabo și Karoly, la bordul unui Citroen DS3 R5, s-a impus pentru al doilea an consecutiv în Raliul Moldovei - Moinești, eveniment care a contat pentru etapa a cincea a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2016, informează Federația Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Cei doi au fost cei mai rapizi la capătul celor 15 probe speciale și 116,99 km, reușind să profite de problemele întâmpinate pe traseu de contracandidații lor la prima poziție pe podium.

Câștigătorii primelor speciale, Dan Gîrtofan și Tudor Marza, au fost nevoiți să abandoneze din cauza unui accident, ratând totodată și șansa de a deveni noii lideri ai clasamentului general, acolo unde continuă să conducă Simone Tempestini, absent de la Bacău deoarece se află în acest week-end la etapa de World Rally Championship (WRC) din Polonia unde este de asemenea pe primul loc.

"A fost un week-end perfect pentru noi. În primul rând ne-am bucurat de fiecare kilometru al cursei, mai ales că e un sezon cu o nouă mașină, și trebuie să recunoaștem faptul că am avut și un pic de noroc", a spus Gergo Szabo la capătul cursei la care a fost cronometrat cu 01:22:42.1.

Pe locul secund a venit echipajul format din Edwin Keleti și Anton Avram, pe un Mitsubishi Lancer Evo X, în timp ce podiumul a fost completat de Bogdan Marica și Carmen Poenaru, care au pilotat un Ford Fiesta R5.

La clasa rezervată mașinilor cu 2 Roți Motrice, s-a impus favoritul local Adrian Răspopa, în timp ce Cupa Dacia a fost câștigată de tânărul Raul Badiu, cel care a câștigat și Clasa Junior. La categoria Suzuki s-a impus Peter Kelemen, iar la debutanți cel mai rapid a fost Cătălin Grigoriu.

Rezultatele complete ale Raliului Moldovei - Moinești 2016 pot fi găsite pe www.stats.fras/Rally.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop este programată pentru 22-23 iulie, la Cluj, la Raliul Transilvaniei.

 

×
Subiecte în articol: raliul moldovei moinesti raliu auto masini