x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Râşnov, notre Planica!

Râşnov, notre Planica!

de Sorin Anghel    |    25 Sep 2012   •   20:05
Râşnov, notre Planica!

In iarna ce si-a aratat deja farmecul pe crestele muntilor Romania va fi gazda Festivalului Olimpic al Tineretului European. Intrecerea va avea loc in luna februarie a anului viitor. In calitate de oras gazda, Brasovul va fi gazda festivitatii de deschidere si a intrecerilor pe gheata. Competitiile pe zapada se vor desfasura in localitatile invecinate din judet, astfel incat evenimentul sa fie unul cat se poate de marcant pentru intreaga comunitate locala.

Atunci cand a anuntat ca Romania va fi gazda Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a spus ca localitatilor ce vor fi gazda acestei intreceri destinate juniorilor vor avea foarte mult de castigat din punct de vedere al infrastructurii. Chiar daca cei mai multi bani s-au bagat in Poiana Brasov, cele mai vizibile efecte sunt la Rasnov.

Dintr-un oras de tranzit, localitatea aflata la poalele Masivului Postavaru, a ajuns acum un punct foarte important pe harta sporturilor de iarna de la noi din tara. Pe Valea Carbunarii a fost amenajata o baza sportiva destinata schiului fond, biatlonului si sariturilor cu schiurile. Aceasta poate fi utilizata atat vara, cat si iarna. De curand au fost finalizate si lucrarile la trambulina K-90, cea care va fi folosita la FOTE 2013.

"Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, m-a anuntat ca a reusit sa obtina organizarea Campionatului Mondial Feminin de Sarituri cu Schiurile din 2014. Valea Carbunarii a crescut foarte mult datorita acestei baze sportive. Investitiile pentru activitati in aer liber vor continua acolo. De cand avem aceasta baza sportiva, turistii sunt tot mai interesati de Rasnov. A crescut foarte mult numarul locurilor de cazare in pensiunile din oras", a declarat Adrian Vestea, primarul orasului Rasnov.

Cursele de schi alpin vor fi gazduite de Poiana Brasov, procesul de reabilitare a Masivului Postavaru fiind aproape de finalizare. Efectele pozitive s-au vazut inca de iarna trecuta, dar cei care au colindat in vara aceasta prin statiunea brasoveana sustin ca lucrurile vor arata si mai bine in sezonul ce urmeaza sa inceapa in luna decembrie. Lucrurile s-au miscat si la Predeal, acolo unde baza sportiva de pe Valea Rasnoavei are acum o fata moderna. Astfel, datorita altitudinii de care beneficiaza, pista poate gazdui nu doar intreceri concursuri balcanice, ci si intreceri importante la nivel continental. Daca la FOTE 2013 lucrurile se vor prezenta impecabil, Federatia Romana de Schi si Biatlon, care beneficiaza acum si de sprijinul primarului predelean Liviu Cocos, intentioneaza sa ceara organizarea de etape din calendarul international al FIS si IBU. Ultima intrecere importanta tinuta acolo a fost un "mondial" militar.

×