x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Răzvan Martin, trei medalii de argint la CE de haltere!

Răzvan Martin, trei medalii de argint la CE de haltere!

14 Apr 2011   •   09:25
Răzvan Martin, trei medalii de argint la CE de haltere!
Sursa foto: /Getty Images

Halterofilul român Răzvan Martin a câştigat, miercuri, medalia de argint la total cu 326 kilograme, dar şi stilurile smuls şi aruncat, la categoria 69 de kilograme, în cadrul Campionatelor Europene de la Kazan (Rusia).

Martin a cucerit medalia de argint la stilul smuls, cu o performanţă de 150 de kilograme, din a doua încercare. La aruncat, sportivul nostru a început cu 176 kilograme, şi-a îmbunătăţit reuşita, la 181 kilograme, pentru a încheia concursul cu ratare din a treia încercare, la 186 kilograme. Martin a câştigat argintul şi la aruncat, dar şi la total, cu 331 kilograme.

La rândul său, Paul Cătălin Stoichiţă a debutat cu 134 kilograme la smuls (locul 10), iar la stilul aruncat a reuşit 176 kilograme, din a doua încercare (locul 4). La total, Stoichiţă a încheiat pe poziţia a şaptea, cu 310 kilograme.

Pe primul loc la total s-a clasat rusul Vladislav Lukanin (smuls - 146 kg, aruncat - 186 kg, total 332 kg), profitând şi de abandonurile turcilor Mete Binay şi Erol Bilgin, ambii la aruncat.

În primele două zile ale CE de la Kazan sportivii români au câştigat cinci medalii, după cum urmează: Florin Ionuţ Croitoru (56 kg) - argint la aruncat şi bronz la total, Antoniu Buci (62 kg) - argint la smuls şi la total, Marius Gîscan (62 kg) - aur la aruncat.

Alexandru Roşu este singurul halterofil român care mai are de evoluat la actuala ediţie a CE, la categoria 77 de kilograme.

În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2012, la care punctează doar medaliile la total, Antoniu Buci şi Răzvan Martin sunt performerii României de până acum, cu câte o medalie de argint.

×