x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roland Garros: Chinezoaica Na Li a câştigat turneul feminin.

Roland Garros: Chinezoaica Na Li a câştigat turneul feminin.

04 Iun 2011   •   15:32
Roland Garros: Chinezoaica Na Li a câştigat turneul feminin.

Chinezoaica Na Li a devenit prima jucatoare de tenis din Asia care castiga un turneu de Grand Slam dupa ce s-a impus in aceasta dupa-amiaza in finala de la Roland Garros.

In ultimul act, Na Li, cap de serie numarul 6, a trecut in doua seturi, scor 6-4, 7-6 (0) de detinatoarea trofeului, italianca Francesca Schiavone, a cincea favorita a competitiei.

China a mai castigat anterior trei titluri la dublu feminin si dublu mixt in turneele de Grand Slam, insa nici unul la simplu. Inainte de Na Li, nici o chinezoaica nu a mai ajuns pana in sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros.

Sportiva in varsta de 29 de ani a obtinut in Franta al cincilea titlu din cariera, primul pe zgura. Luni, ea va deveni prima sportiva chineza din Top 5, urmand sa ajunga pe locul 4.

Pentru succesul de la Roland Garros, Na Li va primi 1,2 milioane de euro, in timp ce invinsa sa va primi 600.000 de euro.

Finala masculina, dintre spaniolul Rafae Nadal, detinatorul trofeului si numarul unu mondial, si elvetianul Roger Federer, numarul 3 ATP, se va disputa duminica, de la ora 16:00.

×
Subiecte în articol: roland garros schiavone tenis sporturi na li