x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roland Garros: Djokovic e în semifinale şi va deveni lider ATP.

Roland Garros: Djokovic e în semifinale şi va deveni lider ATP.

30 Mai 2011   •   11:40

Italianul Fabio Fognini, accidentat la coapsa stanga, a declarat forfait pentru meciul din sferturile de finala cu sarbul Novak Djokovici, care a acces astfel in semifinale la Roland Garros fara sa joace vreo minge.

Fognini s-a accidentat, duminica, in optimi, cand s-a impus, scor 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9 in fata spaniolului Albert Montanes, un meci pe care l-a terminat practic fara sa se mai poata misca. Meciul Djokovic - Fognini trebuia sa se joace marti, dar medicii i-au interzis italianului sa joace.

Dupa calificarea in semifinale, jucatorul sarb a devenit lider mondial virtual, urmand a fi numarul 1 la viitorul clasament ATP, chiar daca spaniolul Rafael Nadal se va impune la Roland Garros. Djokovic avea 405 puncte de recuperat fata de Nadal si a obtinut prin calificarea in semifinale 1200 de puncte, cu 840 mai multe decat obtinuse in editia trecuta pe zgura pariziana, in timp ce spaniolul, castigator in 2010, nu poate acumula puncte in plus.

Totusi, Djokovic mai trebuie sa astepte pentru a egala recordul lui John McEnroe, de 41 victorii consecutive la inceputul unui sezon, deoarece calificarea prin forfait nu este contabilizata ca un succes de catre ATP.

×
Subiecte în articol: roland garros tenis sporturi novak djokovic