x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roland Garros: Federer a pus capăt seriei invincibile a lui Djokovic şi va juca finala cu Nadal!.

Roland Garros: Federer a pus capăt seriei invincibile a lui Djokovic şi va juca finala cu Nadal!.

03 Iun 2011   •   21:00
Roland Garros: Federer a pus capăt seriei invincibile a lui Djokovic şi va juca finala cu Nadal!.

Desi toata lumea astepta o finala Rafael Nadal-Novak Djokovic, ultimul act al editiei din acest an a turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, se va disputa intre tenismanul spaniol, liderul mondial, si eternul sau rival, Roger Federer, cap de serie numarul 3.

Elvetianul, al treilea favorit, s-a calificat in finala concursului de la Paris dupa ce l-a invins pe Djokovic in patru seturi, 7-6 (7/5), 6-3, 3-6, 7-6 (7/5), punand astfel capat seriei incredibile de invincibiltate a sarbului de 41 de victorii consecutive in 2011!

Astfel, "Nole" a ratat sansa de a egala recordul detinut de legendarul John McEnroe, care in debutul sezonului 1984 a obtinut nu mai putin de 42 de victorii consecutive.

Castigator la Roland Garros in urma cu doi ani, Roger Federer va juca pentru a cincea oara in finala pe zgura pariziana si pentru a patra oara impotriva lui Nadal. Spaniolul in varsta de 25 de ani s-a impus pana in prezent in toate cele trei finale jucate impotriva lui Federer la Roland Garros si conduce cu 16-8 in palmaresul confruntarilor directe.

Tot vineri, perechea ceha Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka a castigat finala probei feminine de dublu, dupa ce s-a impus in fata cuplului Sania Mirza/Elena Vesnina (India/Rusia), scor 6-4, 6-3.

×