x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România a câștigat BRONZUL la Mondialele de handbal feminin. Neagu, golgheterul competiției

România a câștigat BRONZUL la Mondialele de handbal feminin. Neagu, golgheterul competiției

20 Dec 2015   •   17:17
România a câștigat BRONZUL la Mondialele de handbal feminin. Neagu, golgheterul competiției
Sursa foto: HENNING BAGGER/EPA

România a reușit azi un meci perfect și a cîștigat fără probleme meciul cu Polonia, scor 31- 22. "Tricolorele" au jucat a cincea finală mică din istorie și au cucerit pentru prima dată medalia de bronz. 

Elevele lui Tomas Ryde au început perfect meciul și după zece minute conduceau cu o diferență de cinci goluri. Polonezele au început să joace mai bine în ultimele 15 minute al primei reprize, dar România și-a menținut concentrarea, iar la pauză avea un avans de șapte goluri, 15-8.

Polonezele au început bine a doua repriză și s-au apropiat la cinci goluri, dar "tricolorele" au tăiat repede elanul adversarelor. Cu 11 minute înainte de final, România a avut un avantaj de zece goluri, decisiv pentru a fi sigure de victorie. Cel mai mare avans a fost de 12 goluri, cu patru minute înainte de final, cînd scorul era 29-17.

România a cîlștigat la nouă goluri diferență, scor 31-22, termină Campionatul Mondial pe locul trei și este pentru prima dată medaliată cu bronz.

NEAGU, GOLGHETERUL CM

Înainte de meciul de azi, Neagu avea nevoie de șapte goluri pentru a deveni golgheterul competiției. Românca a jucat perfect și doar în prima repriză a marcat de șapte ori. În a doua parte a punctat de alte trei ori, pînă să fie odihnită. Astfel, Neagu termină Campionatul Mondial cu 63 de goluri.

×