x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România - Canada 3-1, scor final în Grupa Mondială II a Fed Cup

România - Canada 3-1, scor final în Grupa Mondială II a Fed Cup

11 Feb 2018   •   16:29
România - Canada 3-1, scor final în Grupa Mondială II a Fed Cup
Sursa foto: Facebook Fed Cup

România a învins Canada cu scorul de 3-1, duminică, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce perechea Gabriela Dabrowski/Carol Zhao s-a impus cu 4-6, 6-1, 10-6 în meciul de dublu cu cuplul Ana Bogdan/Raluca Olaru, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Oaspetele, conduse de Dabrowski, numărul 11 mondial la dublu, au făcut un joc mai solid, au greşit mai puţin şi au obţinut punctul de onoare al Canadei, după o oră şi 15 minute, într-un meci lipsit de miză.

Ana Bogdan, debutantă în echipa de Fed Cup a României, şi Raluca Olaru au jucat bine în primul set, în care au revenit de la 2-4 şi s-au impus cu 6-4. Dabrowski şi Zhao au dominat setul secund şi au câştigat clar cu 6-1. În supertiebreak, jucătoarele canadiene au greşit mai puţin şi au obţinut victoria cu 10-6.

România a obţinut calificarea la barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup după acest succes, conturat graţie victoriilor aduse de Irina Begu (două) şi Sorana Cîrstea.

Sâmbătă, în primele meciuri de simplu, Sorana Cîrstea (38 WTA) a câştigat cu scorul de 6-2, 6-2 în faţa jucătoarei canadiene Carol Zhao (138 WTA), iar Irina Begu s-a impus cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-2 în faţa jucătoarei de origine română Bianca Andreescu (173 WTA).

Duminică, Irina Begu (37 WTA) a întrecut-o pe Katherine Sebov (319 WTA) cu 6-2, 6-4. În condiţiile în care soarta întâlnirii era decisă, ultimul meci de simplu, dintre Sorana Cîrstea şi Bianca Andreescu, nu a mai avut loc.

 

România are acum trei victorii din tot atâtea meciuri cu Canada. Echipa noastră a mai învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

În barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup vor evolua formaţiile care au pierdut în primul tur al grupei de elită şi echipele câştigătoare în primul tur al Grupei Mondiale II, meciurile urmând să aibă loc pe 21 şi 22 aprilie.
AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: fed cup