x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România debutează cu naţionala la Cupa Mondială a Oamenilor Fără Adăpost, "Homeless World Cup" (VIDEO)

România debutează cu naţionala la Cupa Mondială a Oamenilor Fără Adăpost, "Homeless World Cup" (VIDEO)

11 Aug 2013   •   11:57
România debutează cu naţionala la Cupa Mondială a Oamenilor Fără Adăpost, "Homeless World Cup" (VIDEO)

Reprezentativa României va debuta duminică la Cupa Mondială a oamenilor străzii la fotbal (Homeless World Cup), competiţie care se desfăşoară în perioada 11-18 august la Poznan (Polonia), cu 46 de echipe la masculin şi 13 la feminin. România a fost repartizată, în urma tragerii la sorţi de sâmbătă, în Grupa E, alături de Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Filipine şi Slovenia. Meciul de debut va avea loc duminică, împotriva selecţionatei din Filipine.



Echipa României a câştigat la sfârşitul lunii European Homeless Cup, un veritabil campionat european al persoanelor fără adăpost, găzduit de Munchen, după ce s-a impus în toate meciurile jucate în competiţie.

Cunoscutul realizator de televiziune Cătălin Măruţă este ambasador Homless World Cup, iar naţionala formată din oameni ai străzii a participat până acum la cinci Campionate Mondiale. Asociaţia Fotbal de Stradă, susţinută de Federaţia Română de Minifotbal, este cea care realizează în prezent selecţia echipei naţionale pentru Homeless World Cup.



Chile este deţinătoarea titlului mondial.




×