x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România, învinsă de Ungaria, dar suntem 99 la sută calificați în semifinalele EURO 2018. Cristina Neagu a fost scoasă cu targa de pe teren

România, învinsă de Ungaria, dar suntem 99 la sută calificați în semifinalele EURO 2018. Cristina Neagu a fost scoasă cu targa de pe teren

12 Dec 2018   •   20:49
România, învinsă de Ungaria, dar suntem 99 la sută calificați în semifinalele EURO 2018. Cristina Neagu a fost scoasă cu targa de pe teren
Sursa foto: Captura TV

Naţionala României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 31-29 (17-17), miercuri, la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2, şi riscă să rateze calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018 din Franţa.

Cea mai bună jucătoarea a lumii și totodată liderul naționalei României, Cristina Neagu s-a accidentat îngrozitor în minutul 52 al meciului decisiv cu Ungaria. 

Jucătoarea noastră a călcat strâmb în alergare și a acuzat o durere la genunchi. Planeta Szimonetta, jucătoarea care era cu o mână pe Cristina, s-a speriat și ea. 

Medicii au intrat imediat pe teren și au luat-o cu targa pe Cristina, a cărei accidentare pare a fi una gravă. 

Deocamdată nu se știe nimic oficial, doar că jucătoarea de la CSM București a fost transportată de urgență la spital. 

Tricolorele au irosit şansa de a tranşa calificarea în penultimul act, deşi au avut toate atuurile. România a întâlnit o echipă care nu mai spera la calificarea în semifinale, dar a făcut un joc slab de apărare (inclusiv portarii), a fost lipsită de energie, iar pe final a pierdut vedeta sa Cristina Neagu, accidentată.

România a început în forţă meciul cu rivala istorică Ungaria şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6 (min. 15), cu 13-9 (20), dar a fost egalată în finalul primei reprize şi scorul la pauză a fost de 17-17.

Ungaria a început mai bine partea secundă şi a condus în premieră, 18-17 (32), iar de la 20-20 (36) a reuşit cinci goluri consecutive, desprinzându-se la 25-20 (42). România a încercat să revină pe tabela de marcaj, a egalat, 27-27 (53), dar a pierdut-o pe Neagu, accidentată grav la genunchiul drept, după un fault comis de Planeta, iar absenţa sa a fost resimţită acut de tricolore, care s-au înclinat cu 29-31, ratând şi o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde (patru în total).

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eva Kiss, portarul echipei maghiare. Diferenţa a fost făcută şi de jocul cu extremele, dacă România a avut doar un gol marcat, Ungaria a reuşit 11.

Au evoluat echipele:
România: Yuliya Dumanska (3 mingi parate), Denisa Dedu (2 mingi parate) - Aneta Udriştioiu, Laura Chiper (1 gol), Ana-Maria Dragut (2), Melinda Geiger, Eliza Buceschi (4), Cristina Laslo (3), Raluca Băcăoanu, Crina Pintea (7), Cristina Neagu (9), Gabriela Perianu, Cristina Florică (1), Valentina Ardean-Elisei (2). Selecţioner: Ambros Martin.
Ungaria: Eva Kiss (13 mingi parate), Blanka Biro (2 mingi parate) - Nadine Schatzl (6), Aniko Kovacsics (5), Gabriella Toth, Noemi Hafra (6), Rita Lakatos (2), Anna Kovacs (4), Szimonetta Planeta (1), Barbara Palos-Bognar, Petra Tovizi (2), Laura Szabo, Viktoria Lukacs (5). Selecţioner: Kim Rasmussen.

Au arbitrat suedezele Maria şi Safia Bennani.

România este în proporţie de 99% în semifinalele Campionatului European de handbal. Tricolorele au şanse doar la locul doi în acest moment, care ne va scoate Rusia în cale. Totul depinde de rezultatul ultimului meci din grupa principală: Olanda – Germania.

Dacă Olanda câştigă, România este automat în semifinale de pe locul 2, la egalitate de puncte cu Ungaria şi Norvegia, dar datorită golaverajului superior.

Dacă Germania câştigă la mai puţin de 13 goluri, semifinalistele vor fi Norvegia şi România, datorită golaverajului superior. În acest scenariu, Norvegia, România, Olanda, Germania şi Ungaria ar avea 6 puncte, scrie Fanatik.

×