x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România şi Spania în războiul rugby-ului

România şi Spania în războiul rugby-ului

23 Mar 2018   •   11:44
România şi Spania în războiul rugby-ului

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a catalogat drept „huliganism” comportamentul jucătorilor spanioli, care au încercat să-l agreseze pe arbitrul român Vlad Iordăchescu la finalul meciului pierdut de iberici în faţa Belgiei. Declaraţiile vin în contextul unui scandal uriaş stârnit de faptul că România s-a calificat la Cupa Mondială după ce forul european de rugby, condus de românul Octavian Morariu, a delegat un arbitru român la un meci care afecta direct soarta „stejarilor”.

Jucătorii spanioli au condamnat arbitrajul lui Vlad Iordăchescu după jocul disputat duminică la Bruxelles şi câştigat surprinzător de belgieni (18-10), rezultat care a permis selecţionatei României să se califice la Cupa Mondială 2019, în detrimentul naţionalei Spaniei. După fluierul final al întâlnirii au avut loc incidente care nu fac deloc cinste sportului cu balonul oval, arbitrul român având nevoie de escortă pentru a putea ajunge la vestiare, întrucât jucătorii iberici au sărit să-l bată. 

„Sunt profund întristat şi dezamăgit de atitudinea jucătorilor spanioli, oficialilor şi suporterilor. Nu este loc pentru huliganism, comportament greşit şi denigrare în rugby”, a declarat Alin Petrache. 

Federaţia spaniolă de rugby a înaintat o plângere oficială către World Rugby şi Rugby Europe, cerând rejucarea meciului cu Belgia din cauza problemelor de arbitraj. Forul rugbystic spaniol a condamnat totodată reacţia „unora dintre jucători care nu şi-au putut reţine sentimentele”. Selecţionata Spaniei mai are încă şanse de calificare la Cupa Mondială 2019,însă trebuie să treacă prin două baraje pentru a reuşi acest lucru. Însă preşedintele FR de Rugby consideră că ibericii nu sunt pregătiţi să evolueze la un asemenea nivel. „Atunci când te laşi condus de emoţii, acesta este un semn de imaturitate, care dovedeşte că echipa spaniolă nu este pregătită să facă faţă provocărilor unei competiţii de elită. Nu este loc pentru acest gen de comportament violent în sport şi, mai important, într-unul dintre puţinele sporturi care se mândreşte încă cu valorile sale şi le apără”, a mai spus Alin Petrache. 
 

×
Subiecte în articol: romania spania rugby