x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România - Spania 31-26 la Europenele de handbal feminin. Partida cu Ungaria, decisivă pentru calificarea în semifinale

România - Spania 31-26 la Europenele de handbal feminin. Partida cu Ungaria, decisivă pentru calificarea în semifinale

09 Dec 2012   •   21:16
România - Spania 31-26 la Europenele de handbal feminin. Partida cu Ungaria, decisivă pentru calificarea în semifinale
Sursa foto: gsp.ro

Naţionala de handbal feminin a României a reuşit cel mai bun meci al său la Europenele din Serbia, învingând medaliata cu bronz olimpic în acest an, Spania, scor 31-26, şi păstrând şanse mari de calificare în semifinale.

Elevele lui Gheorghe Tadici au condus tot meciul, în ciuda unui aparent echilibru în prima repriză, la finalulo căreia aveau un avantaj de trei goluri (15-12), Neagu, Curea, Nechita, Meiroşu şi restul handbalistelor românce au forţat după pauzaă şi s-au desprins la un moment dat până la 10 goluri diferenţă.

Intrate în grupa principală cu un singur punct, româncele şi-au mărit considerabil şansele la calificarea în semifinale, mai ales că Muntenegru a învins Ungaria, scor 30-28.

Astfel, partida cu Ungaria, care a rămas cu patru puncte, unul mai mult decât tricolorele, a devenit, practic, capital pentru calificarea în semifinale. Trupa lui Tadici nu are decât varianta victoriei în confruntarea care va avea loc marţi seară, la ora 21.15, în timp ce maghiarele se pot mulţumi şi cu o remiză.


×