x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rugby - CM 2019: Ţara Galilor s-a calificat în semifinale, după o victorie dramatică împotriva Franţei

Rugby - CM 2019: Ţara Galilor s-a calificat în semifinale, după o victorie dramatică împotriva Franţei

20 Oct 2019   •   21:30
Rugby - CM 2019: Ţara Galilor s-a calificat în semifinale, după o victorie dramatică împotriva Franţei

Naţionala de rugby a Ţării Galilor s-a calificat duminică în semifinalele Cupei Mondiale din Japonia, după ce a învins dramatic în sferturi reprezentativa Franţei, cu scorul de 20-19 (10-19), într-o partidă disputată la Oita.

A fost o partidă cu două reprize diametral opuse, francezii dominând primul mitan şi conducând la un moment dat cu 12-0, galezii revenind însă de-a dreptul senzaţional după pauză şi reuşind, de o manieră extraordinară, să întoarcă rezultatul şi să acceadă în faza următoare a competiţiei.

„Penele de struţ” au profitat şi de faptul că, din minutul 48, Sebastien Vahaamahina, unul dintre jucătorii de bază ai francezilor, a văzut cartonaşul roşu şi a fost eliminat.

Evoluţia meciului de la Oita a adus aminte de confruntarea celor două naţionale din Turneul celor Şase Naţiuni din acest an, când Franţa conducea, la Paris, cu scorul de 16-0 la pauză, însă Ţara Galilor a învins în final cu 24-19, câştigând ulterior turneul cu Mare Şlem.

Aaron Wainwright şi Ross Moriarty au reuşit eseuri pentru galezi, ambele transformate de Dan Biggar, care a fructificat şi două lovituri de pedeapsă.

Sebastien Vahaamahina, Charles Ollivon şi Virimi Vakatawa au izbutit eseuri pentru „cocoşii galici”, două fiind transformate de Romain Ntamack.

Ţara Galilor va juca în semifinale, pe 27 octombrie la Yokohama, cu învingătoarea din partida Japonia - Africa de Sud.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rugby CM 2019 Rugby