x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rusia vs. SUA în finala Australian Open! Maria Şarapova şi Serena Williams luptă pentru marele trofeu

Rusia vs. SUA în finala Australian Open! Maria Şarapova şi Serena Williams luptă pentru marele trofeu

29 Ian 2015   •   08:37
Rusia vs. SUA în finala Australian Open! Maria Şarapova şi Serena Williams luptă pentru marele trofeu

Primele două jucătoare de tenis ale lumii, americanca Serena Williams şi rusoaica Maria Şarapova, vor disputa finala ediţiei 2014 a Openului Australiei, graţie victoriilor înregistrate joi la Melbourne, în penultimul act al acestei competiţii, dotată cu premii totale în valoare de 40 de milioane de dolari australieni.

Serena Williams, numărul unu mondial, a dispus cu 7-6 (7/5), 6-2, de compatrioata sa Madison Keys (locul 35 WTA), în timp ce Maria Şarapova (nr.2), a învins tot în două seturi, cu 6-3, 6-2, o altă rusoaică, Ekaterina Makarova (nr.11), cea care o eliminase în sferturile de finală pe reprezentanta României, Simona Halep (nr.3).

Pentru Serena Williams aceasta va fi cea de-a 23-a finală de Mare Şlem din cariera sa şi a şasea la Melbourne. Ea a reuşit să câştige de cinci ori trofeul pus în joc la Australian Open, ultima oară în 2010.

Câştigătoarea Openului Australiei 2015 va fi recompensată cu un cec în valoare de 3,1 milioane dolari australieni, în timp ce învinsa din finală va încasa 1,55 milioane dolari.

×